21 Ağustos 2016 14:45

'Şiddeti durdurma sorumluluğu hükümette'

KESK, DİSK, TMMOB'un Ankara örgütleri ve Ankara Tabip Odası, Gaziantep'te bombalı saldırıyla kana bulanan düğüne ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Gaziantep'te bombalı saldırıyla kana bulanan düğüne ilişkin açıklama yapan KESK, DİSK, TMMOB'un Ankara örgütleri ve Ankara Tabip Odası,  gerçek bir demokrasinin barışı kılavuz edinmesi gerektiğini ve şiddetin durdurulması için en büyük sorumluluğun hükümette olduğunu ifade etti.

KESK, DİSK, TMMOB'un Ankara örgütleri ve Ankara Tabip Odası, Gaziantep'te düğüne yapılan bombalı saldırıya tepki gösterdi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan eyleme siyasi partiler ve HDP Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Aycan İrmez de katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, hükümetin içeride ve dışarıda savaş politikalarıyla Türkiye'yi bir katliamlar ülkesi haline getirdiğini ifade etti. Hükümet yetkililerinin bile itiraf etmekten çekinmediği yanlış Ortadoğu politikalarıyla ülkeyi IŞİD'in ve cihatçı çetelerin üssü haline getirdiğini söyleyen Görgün, siyasal hak ve özgürlükler tesis edilmediği, demokratik haklar güvenceye alınmadığı sürece bu tür saldırıların son bulmayacağını dile getirdi. Son bir yılda yaşanan katliamların göz göre göre geldiğini vurgulayan Görgün, “IŞİD ve diğer çeteler bir yandan bizzat hükümet tarafından desteklenirken, diğer yandan yaptıkları katliamlara ilişkin alınabilecek önlemler alınmamış, adeta katliamların gerçekleşmesi için her türlü zemin hazırlanmıştır. Suruç, 10 Ekim Ankara ve Gaziantep katliamları böyle gerçekleşmiştir. 10 Ekim katliamı dosyasında IŞİD'in Gaziantep'te Kürt yurttaşların bölgelerdeki düğünlere ilişkin planlamalar yer alırken, buna ilişkin neden bir önlem alınmadığı sorusu ortada durmaktadır” dedi.

Şiddetin durdurulması için en büyük sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Görgün, gerçek bir demokrasinin savaşı değil barışı kılavuz edinmesi gerektiğini ifade etti. Görgün, IŞİD ve ardındaki güçlerin amacına ulaşmasını engellemek için emekten, barıştan, eşitlikten özgürlükten yana olan herkese yan yana gelme çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep katliamı İstanbul'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Antep katliamı İzmir’de kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...