21 Ağustos 2016 12:27

HDP'nin Antep açıklamasına OHAL engeli

Antep’te düğüne yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yapmak isteyen HDP'lilere, polis OHAL’i gerekçe göstererek engel oldu.

Paylaş

Antep’te düğüne yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yapmak isteyen HDP'lilere, polis OHAL’i gerekçe göstererek engel oldu.

Parti binasından çıkarak Sabri Yalım Parkı’na gitmek isteyen HDP İl Eş Başkanı İbrahim Ergin ve beraberindekilerin açıklamanın yapılmak istenildiği alana geçmesine izin vermeyen polis, çevik kuvvet eşliğinde barikat kurarak HDP'lilerin binadan çıkmasını engelledi. HDP İl Eş Başkanı İbrahim Ergin ise durumun antidemokratik olduğunu vurgulayarak polise "Alacaksanız gözaltına alın" şeklinde tepki gösterdi.

’AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR’

Polisin ‘Dağılın’ uyarılarını dikkate almayan HDP'liler polise sloganlarla tepki gösterdi. Çevrenin yaşanan ablukayla gerildiği görülürken, HDP'lilerin parti binası önünde basın açıklaması yapmasına izin verildi. Polis barikatları arasında basın açıklamasını okuyan Eş Başkan Ergin şu ifadelere yer verdi: “Kürt halkına karşı daha önce de birçok katliamlar yapıldı. Başta Rojava olmak üzere dünyanın birçok yerinde katliamlar gerçekleştirildi. Çetelerin saldırılarını hoşgören ve destekleyen, kirli ittifaklar içerisine girenler amaçlarına ulaşamayacaklardır.

’ÇÖZÜM İÇİN SAMİMİ OLSUNLAR’

Türkiye’deki DAİŞ hücreleri yok edilmedikçe, yapılan her saldırı için mecliste Araştırma Komisyonu kurulmadıkça, benzer saldırılar hep olacaktır. Yapılan saldırıların araştırılıp sorunun çözümü için önlemler alınması gerekirken, basın yasakları ile halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçilmesi bir devlet geleneği haline gelmiştir. Koca bir ülkede yaşamımıza sızan IŞİD/DAİŞ terörü için gerekli araştırma yapılmadan sadece lanetlenerek ve basın yasağı getirilerek sorunun çözümü değil, çözümsüzlüğü ve tekrarı sağlanmaktadır. Devleti yönetenler sorunun çözümü noktasında samimi davranmadıkça bu ve benzeri acıları hep yaşayacağız. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu düğüne yapılan barbar saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Uluslarası camiayı ve kendine insan diyen herkesi barbar DAİŞ saldırılarına karşı Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.” (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kimin düğünü değil, neden düğüne saldırıldı?'

SONRAKİ HABER

Kızına cinsel saldırıdan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...