21 Ağustos 2016 12:20

'Kimin düğünü değil, neden düğüne saldırıldı?'

BTS, Antep'teki saldırıya dair açıklamasında 'Düğünün kimin olduğunun değil, neden düğüne saldırıldığının cevabını istiyoruz' dedi.

Paylaş

Gaziantep'te sokak düğününe yapılan bombalı saldırıya tepkiler sürüyor. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) yaptığı açıklamada,  “Düğünün kimin olduğunun değil, neden düğüne saldırıldığının cevabını istiyoruz” denildi.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS)  Gaziantep'te bir sokak düğününe yapılan bombalı saldırıya tepki gösterdi. “Sayısını unuttuğumuz çoklukta canlı bomba katliamları yaşadık. En yakınlarımızı, kardeşlerimizi, yurttaşlarımızı bu saldırılarda kaybettik” denilen açıklamada, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da sağlıklarına kavuşmaları dilendi. Mitinglere, otobüs duraklarına, turist kafilelerine yapılan saldırılara en sonunda bir düğünün de eklendiği belirtilen açıklamada, “Sokağa çıkamaz, otobüs bekleyemez, düğün bile yapamaz hale getirmek istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. düğünün kimin olduğunun değil, neden düğüne saldırıldığının cevabını istiyoruz” denildi.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Ankara Barosu da bir açıklama yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, “Terörsüz, bombasız, şehitsiz gün geçirmeyen Türkiye, dün barbarca bir saldırıya daha sahne oldu. Barbarlar sürüsü, bu kez bir düğünü hedef aldı. Ankara Barosu olarak, Gaziantep’te masum insanları hedef alan saldırıyı lanetliyoruz. Özellikle sivilleri hedef alan terörün Gaziantep saldırısıyla son bulması için izlediği yanlış dış politikalarla Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen siyasiler başta olmak üzere tüm yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyor; Ortadoğu politikasını gözden geçirmeye; barbarların ekmeğine yağ süren istihbarat, güvenlik ve yönetim zafiyetlerine artık bir son vermeye çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haydarpaşa için 219. nöbeti TMMOB tuttu

SONRAKİ HABER

HDP'nin Antep açıklamasına OHAL engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa