11 Mayıs 2012 11:39

Şahinkayalılar sorunlarına çözüm bekliyor

Elazığ’a bağlı, 600 hanelik Şahinkaya (Xulfeng) Köyü farklı ulus ve inançtan insanların bir arada yaşadığı bir köy. Geçimlerini tarım ve hayvancılığın yanı sıra, minibüsçülük, günlük işler ve başka illerde şantiye işlerinde çalışarak sağlayan ve altyapıdan, suya bir çok sorun yaşayan Şah

Şahinkayalılar sorunlarına çözüm bekliyor
Paylaş
Erhan Kurul

Elazığ’a bağlı, 600 hanelik Şahinkaya (Xulfeng) Köyü farklı ulus ve inançtan insanların bir arada yaşadığı bir köy. Geçimlerini tarım ve hayvancılığın yanı sıra, minibüsçülük, günlük işler ve başka illerde şantiye işlerinde çalışarak sağlayan ve altyapıdan, suya bir çok sorun yaşayan Şahinkayalılar, belediyenin köylerine hizmet vermemesinden ve yaptıkları hiçbir başvuruya cevap alamamaktan şikayetçi.
Kürt, Türk, Ermeni ve Rumların bir arada yaşadığı Şahinkaya’da bir çok altyapı, yol ve çevre sorunu yaşanıyor. İşsizlik nedeniyle İstanbul’a giden ve geri dönen Sabriye Arar, her yıl aynı sorunların yaşandığını belirterek, yazın da su sorunu yaşadıklarını söylüyor. Geçtiğimiz günlerde belediye önünde eylem yapan minibüs şoförlerinde Cafer Mal ise ‘ekmek kapısının’ ellerinden alınmak istendiğini söylüyor. Minibüs hatlarının ellerinden alınması durumunda ekmeğe muhtaç kalacaklarını söyleyen Mal, bu duruma bir an önce çare bulunmasını istiyor. Sorunlarının saymakla bitmeyeceğini anlatan Mal, siyasi partilerin sadece oy için geldiğini, yaşanan sorunlar karşısında sustuklarını ifade ediyor.

KÖY MÜ MAHALLE Mİ?

Köy Muhtarı Fevzi Güvenç, Şahinkaya’nın köy mü, mahalle mi olduğunu hâlâ anlamadıklarını belirterek, köyün sorunlarının çözülmesi için İl Özel İdaresine yaptığı başvurunun Belediye Kanunu gerekçe gösterilerek reddedildiğini anlatıyor. Başbakana mektup yazdıklarını, CHP Milletvekili Sebahat Akkiraz ile görüştüklerini, valilik aracılığıyla Mahalli İdare Genel Müdürlüğüne de dilekçe ile başvuru yaptıklarını söyleyen Güvenç, bir cevap alamadıklarını belirtiyor. Valinin köyü iki kez ziyaret ettiğini ve söyleyen Güvenç, ancak sorunların çözümüne dair herhangi bir adım atılmadığını anlatıyor. Kendi imkanlarıyla yaptıkları köy camisinden vergi alındığını da belirten Güvenç, “Madem köy, neden vergi alınıyor. Eğer mahalle ise neden hizmet verilmiyor” diyerek tepkisini dile getiriyor. (ElazığEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk Cephesi üyeleri adliyeye çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Köylüler meraları için ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...