21 Ağustos 2016 10:26

Antep Katliamı'nı lanetlemek için çağrı

Antep’te sivil halka yönelik gerçekleştirilen ve en az 51 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı birçok kentte kınanacak. 

Paylaş

Antep’te HDP'li bir ailenin düğününe düzenlenen ve en az 51 kişinin yaşamını yitirdiği, 30'u ağır 100'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırıya tepkiler büyüyor. IŞİD örgütlenmesinin en yoğun olduğu kentlerin başında gelen ve daha önce iddianamelerde de açıkça belirtilmesine rağmen bu istihbaratların yok sayılmasıyla bilanço ağırlaşırken, Birçok kentte hem saldırı hem de AKP'nin IŞİD politikaları protesto edilecek. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, katliamı protesto etmek amacıyla kentteki tüm siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte açıklama düzenleneceğini duyurdu. Sivil halka dönük saldırının lanetleneceği açıklama saat 16.00'da Ofis semtindeki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) merkezi önünde gerçekleştirilecek. 

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu da bombalı saldırıyı kınamak amacıyla saat 17.00'da Taksim Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirecek. Açıklamaya, çok sayıda kitle örgütü, siyasi partinin de destek vereceği belirtildi. 

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri de saat 18.00'da Yüksel Caddesi'nde katliamı kınamak için bir araya gelecek.

Adana'da ise saat 18.00'da İnönü Parkı'nda emek ve demokrasi güçleri tarafından basın açıklaması yapılacak. 

Antalya'da HDP Kepez İlçe Örgütü önünde saat 17.00'da, Mersin Tarsus'ta ise yine HDP binası önünde saat 18.00'da açıklama yapılacak. Mersin ve Hatay'da yarın protesto eylemleri düzenlenecek. 

İzmir'de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri Antep’te yaşanan saldırıyı protesto etmek amacıyla saat 18.00'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması gerçekleştirilecek.

HDP ve DBP Van il örgütleri, Antep katliamını HDP il binası önünde saat 14.00'da düzenlenecek açıklamayla protesto edecek. 

HDP Muş İl Örgütü de parti binasında saat 14.00'da sivil halka yönelik vahşi katliama tepki gösterecek. Ağrı ve Hakkari yarın açıklamalar yapılacağı belirtildi. 

Mardin Midyat ile Şırnak’ın Cizre ilçelerinde katliamı kınayan açıklamalar yapıldı. Şırnak Silopi’de ise saat 16.00'da Laleş Kültür Sanat Merkezi'nde açıklama yapılacak. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in Antep örgütlenmesi için verilen önerge reddedilmişti

SONRAKİ HABER

Irak’ta IŞİD’e hava saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...