21 Ağustos 2016 06:36

Düğünlere saldırı planı Ankara katliamı iddianamesinde vardı

Antep’te düğünlere dönük bombalı saldırı planı, 10 Ekim Ankara Garı katliamı iddianamesinde yer alıyordu. 

Paylaş

Birkan BULUT
ANKARA

Antep’te Siirt’li Kürt bir ailenin düğününde aralarında çocukların da olduğu 51 kişinin katledildiği vahşi saldırı bir kez daha akıllara IŞİD saldırıları ve alınmayan önlemeleri getirdi.  

10 Ekim Katliamı’nın organizatörü Yunusu Durmaz’ın kendini patlattığı iddia edilen evde bulunan verilerde çok sayıda vahşi saldırının ipuçları ve planları yer alıyor. Daha önce haberimizde belirtmiştik, ancak alınmayan önlem sonucu yeni bir katliam yaşandı. İddianamede ayrıca, Alevi örgütlerinden mahallelerine, Atatürkçü Düşünce Derneği binaları, Kayseri, Malatya, Urfa gibi illerin havaalanları gibi daha onlarca yere saldırı hazırlığı ve planları yer alıyor.

Antep’te Siirt Pervarili bir ailenin mahallede düzenlediği düğüne dönük bombalı saldırı, akıllara IŞİD’in ortaya çıkan saldırı planlarındaki düğünleri getirdi. 29 Haziran 2016 tarihinde ‘Kuvvetli Vurulmazsa Polis Üstünü Kapatır’ başlığıyla yaptığımız haberle duruma dikkat çekmiştik. Haber konusu İddianamede, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın planlayıcısı IŞİD’li Yunus Durmaz’ın IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’yı bilgilendirdiği verilerde, örgütün saldırı planladığı onlarca yer var. 6 Ekim 2015’te yazıldığı düşünülen “WRD0904.TMP.DOCX” isimli metinde “1: NATO patriotları çekiyor yol güzergâhları biliniyor tamam derseniz geçiş yollarına mayın döşeyerek bekleyeceğiz. Bunlara yapabileceğimiz en uygun amel mayın. 2: PKK’liler düğün yapıyorlar. bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenlerde var ama geneli PKK’li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah” deniliyor.  

ALEVİLER UZUN SÜREDİR HEDEFTE

IŞİD’in Suriye’de olduğu gibi Türkiye’de de Alevilere yönelik katliam yapabileceği tartışmaları aylardır bulunuyor. Yunus Durmaz’a ait bilgisayarda; Alevi Bektaşi dernek ve vakıflarının başkanlarının isimleri, adresleri ve telefon numaraları, Adıyaman Alevi Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği’nin adres ve telefon bilgileri ile yöneticilerinin isimleri, Adana bölgesindeki Alevi köyleri fişlenmiş. 

 

 

ÖNCEKİ HABER

OHAL ve medya

SONRAKİ HABER

Abdülhamit’in torunları kaybetti Lenin’inkiler savaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...