21 Ağustos 2016 05:19

Mahmut Toğrul: Bilanço ağırlaşıyor

Antep Valisi ile görüşen HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, patlamada 30 kişinin öldüğünü, 40'ı ağır 84 yaralının hastanelerde olduğunu söyledi.

Paylaş

Antep merkez Şahinbey ilçesi Betbahçe (Akdere) Mahallesi 9 Nolu sokağında Siirtli Akdoğan ailesinin düğününe dönük canlı bomba saldırısında bilanço her geçen saat artıyor. Antep Valisi Ali Yerlikaya ile görüşen HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Behçet Yıldırım ve Mahmut Toğrul, son bilgileri paylaştı. 

30 ÖLÜ 40'I AĞIR 84 YARALI

Canlı bombanın kendini düğün meydanında patlattığını söyleyen Toğrul, failin kimliğine ilişkin net bilginin olmadığını belirtti. Kadın mı erkek mi olduğu ya da kaç yaşında olduğunun bilinmediğini dile getiren Toğrul, "Patlamada valinin verdiği bilgilere göre 30 kişinin yaşamını yitirdiği bize aktarıldı. 94 yaralının 10 tanesinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini belirtti. Kalan 84 yaralıdan 40'ının durumunun ağır olduğunu söylediler. Ölü sayısının artma ihtimali var. Olaydan sonra yapacağımız programı onlarla paylaştık" diye konuştu.

'MİMBİC ZAFERİ VE KCK DEKLARASYONU SEBEPLERDİR'

Öteden beri kentte ciddi bir IŞİD örgütlenmesinden söz ettiklerine vurgu yapan Toğrul, "Onlara ait bir çok hücre evinin olduğunu da biliyoruz. Bu olayın birçok nedeni olabilir ama aklımıza ilk gelen iki neden var. Birincisi Minbic zaferinden sonra Kürtlerden öç almaktır. Kentteki en yurtsever ailelerimiz Siirtli ailelerimizdir. Onun için Kürtlere yönelik bir eylem olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla kendilerini gerileten kesim olan Kürtlere yöneldiler. Ve bu kapsamda böyle bir düğün yeri seçilmiş durumda" dedi. 

Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015'te yaşanan katliamın iddianamesinde Antep’teki Kürt yerleşim alanlarına saldırı olacağının deşifre olduğunu anımsatan Toğrul, şunları dile getirdi: "Savcılık soruşturmasında da böyle bir bilgi belirtilmişti. DAİŞ'in kentte birinci derecede hedefleri Kürtler ve Alevilerdir. İkinci bir durum ise bu gün KCK bir barış ve müzakere açıklaması yaptı. Barışa karşı olanlar barışı istemeyenlerin bir reaksiyonu olarak değerlendiriyoruz. Kürtlere verdikleri bir cevap şeklinde algılanabilir."

YÜKSEKDAĞ ANTEP YOLUNDA

Yarın düzenlenecek cenaze törenine ilişkinde bilgi veren Toğrul, "Partimizin oluşturacağı heyet ile yarın kent genelinde çalışma yürüteceğiz. Eşbaşkanımız Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunacağı 9 vekil arkadaşımız ve parti yöneticilerimiz gelecek. Toplu cenaze töreni yapmayı planlıyoruz, ancak ailelerimizle görüştükten sonra netleşir. Cenazelerin büyük bir kısmı Antep'te defnedilecek. Belki memleketi Siirt'te götürecek olanlar vardır. Çünkü bu ailelerimizin hepsi 90'larda evleri yakılıp yıkılarak, şehirlere göç eden ailelerimizdir" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tupac: Etiyopya kökenli İsrailli müzisyenlerin kahramanı

SONRAKİ HABER

Hande kader(mi?)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...