20 Ağustos 2016 16:42

Bob Weir, son albümünden ilk şarkıyı yayınladı

Grateful Dead’in gitarist ve vokalisti Bob Weir, 30 Eylül’de yayınlanacak yeni albümünden ilk şarkıyı NPR aracılılğıyla dinlemeye açtı.

Paylaş

Geçtiğimiz aylarda özellikle The National grubunun öncülüğüyle bir araya gelen otuzdan fazla müzisyenin birer parçasını cover’ladığı saygı albümüyle gündemde olan Grateful Dead’in gitarist ve vokalisti Bob Weir, 30 Eylül’de yayınlanacak yeni albümünden ilk şarkıyı NPR aracılılğıyla dinlemeye açtı. “Only A River” ismini taşıyan parçada efsanevi müzisyene The National üyeleri Aaron Dessner ve Scott Devendorf eşlik ediyor. Blue Mountain ismini taşıyan yeni Bob Weir albümü, Amerikalı müzisyenin son on yılda yayınladığı ilk albüm olacak. Ayrıca Blue Mountain, Bob Weir’ın son otuz yılda yayınladığı, tamamı yeni parçalardan oluşan ilk albümü.

Albümde yer alan şarkıların, özellikle Weir’in gençlik yıllarında bir çiftlikte çalıştığı döneme dair hikayeler anlattığı biliniyor. Prodüktörlüğünü de daha önce The National, Josh Ritter ve Craig Finn’le çalışmış olan Josh Kaufman’ın üstlendiği albümün açılış şarkısı olan “Only A River”, internet üzerinden dinlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Electropol halkı coşacak

SONRAKİ HABER

Erler Film sunar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa