11 Mayıs 2012 11:16

Mehmet Uzun’un cenazesine katılmak suç!

Kürt siyasetçilerin yargılandığı ‘KCK’ davasının Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 48. duruşmasında mahkeme, yazar Mehmet Uzun’un cenaze törenine katılmayı suç saydı.DTP PM Üyesi Musa Farısoğulları’na ilişkin delil ikamesinin okunduğu duruşmada mahkeme Farısoğulları’nın katıldı

Mehmet Uzun’un cenazesine katılmak suç!
Paylaş

Kürt siyasetçilerin yargılandığı ‘KCK’ davasının Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 48. duruşmasında mahkeme, yazar Mehmet Uzun’un cenaze törenine katılmayı suç saydı.

DTP PM Üyesi Musa Farısoğulları’na ilişkin delil ikamesinin okunduğu duruşmada mahkeme Farısoğulları’nın katıldığı basın açıklaması ve etkinliklerin bilgi ve fotoğraflarını suç delili olarak gösterdi. Farisoğulları’nın Mehmet Uzun’un cenaze törenine katılmasını da ‘örgüt üyeliği’ne delil olarak gösteren mahkeme, Farisoğulları’nın, Kürtçe yapmak istediği savunmayı da yine mikrofonu kapatarak engelledi.
Suçlamaların hukuki olmadığını belirten Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Emin Aktar, Uzun’un cenazesine katılmanın suç olamayacağını belirterek, “Ben de o cenazede bulunmuştum. Eğer bu bir suçsa bunu iddianameye koyun savcı bunu da dikkate alsın” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus’ta ve İstanbul’da öğretmenlere şiddet

SONRAKİ HABER

Suriye’den BM’ye ‘terör’ mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...