20 Ağustos 2016 16:36

Ferhat Tepe'nin failleri nerede?

İHD İzmir Şubesi, 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra öldürülen Özgür Gündem muhabiri Ferhat Tepe'nin faillerini sordu. 

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, faili meçhul ve gözaltında kaybedilenlerin akıbetini sormak amacıyla Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. "Failler belli kayıplar nerede" ve "Kayıplar vicdanındır sahip çık" yazılı pankartların taşındığı açıklamada, 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra katledilen Özgür Gündem muhabiri Ferhat Tepe'nin faillerini sordu.

İHD adına konuşan İHD Şube Yönetim Kurulu Üyesi Caner Canlı, Türkiye'de iktidarların değiştiğini ancak Özgür Gündem gazetesine yönelik baskıların her dönem devam ettiğini dile getirdi. Devletin 90'lı yıllarda olduğu gibi bugün de Özgür Gündem gazetesine saldırdığına dikkat çeken Canlı, Ferhat Tepe'nin katledildiğini hatırlattı. 

Ferhat Tepe'nin polisler tarafından zorla bir araca bindirilip Mahallebaşı karakoluna götürüldüğünü anımsatan Canlı, daha sonra Tepe'nin babasının aranıp tehdit edildiğini vurguladı. Canlı, Türk İntikam Tugayı üyesi olduklarını söyleyen kişilerin Tepe'nin babasına Bitlis'teki DEP İl Şubesinin kapatılmasını ve kendilerine 1 Milyar lira verilmesini aksi halde oğlunun öldürüleceği söylediğini anımsatan Canlı, 4 Ağustos 1993 yılında Tepe'nin cenazesinin Hazar Gölü kıyısında bulunduğunu ifade etti. 

Savcının adli tıp raporu istemeden aynı gün "boğularak yaşamını yitirdi" yönünde karar alarak Ferhat Tepe'yi Elazığ Kimsesizler Mezarlığına gömdürdüğünü de vurgulayan Canlı, "Biz insan hakları savunucuları olarak devletin bu uygulamalardan derhal vazgeçmesini ve geçmişte yaşanan bu katliamların faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Açıklama oturma eylemiyle son buldu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hürriyet Okur Temsilcisi Bildirici: Özeleştiri vermeliyiz

SONRAKİ HABER

Electropol halkı coşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...