20 Ağustos 2016 16:32

Hürriyet Okur Temsilcisi Bildirici: Özeleştiri vermeliyiz

TGC ile Konrad Adenauer Stiftung'ın birlikte düzenlediği 82. yerel gazetecilik semineri "OHAL'de Gazetecilik" temasıyla gerçekleştirildi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung ile beraber düzenlediği "OHAL'de Gazetecilik" seminerinde konuşan Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, "Güneydoğu'da OHAL hiç kalkmadı. Orada olanları yansıtamıyoruz. Bu nedenle özeleştiri vermeliyiz" diye konuştu. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung'ın (KAS) birlikte düzenlediği 82. yerel gazetecilik semineri "OHAL'de Gazetecilik" temasıyla Taksim'deki The Marmara Oteli'nde gerçekleştirildi. Seminere, çok sayıda basın çalışanı katıldı. 

İki oturum olarak düzenlenen seminerin birinci bölümüne moderatör olarak Gazeteci-Yazar Altan Öymen katılırken, Milliyet Gazetesi Okur Temsilcisi Belma Akçura, Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Erinç ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç konuşmacı olarak katıldı. 

İlk olarak konuşan Güç, Aslı Erdoğan'la beraber tutuklu gazeteci sayısının 72'ye ulaştığını hatırlatarak, "Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 134 basın kuruluşu kapatıldı, 2 bin basın emekçisi işsiz kaldı. Bakanlık bürokratlarıyla işsizlik maaşını bile alamayan bu gazetecilerin durumunu konuştuğumuzda bize bir başka Kanun Hükmünde Kararname düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu anlattılar" dedi. 

AKÇURA: GAZETECİLER YAFTALANIYOR 

Milliyet Gazetesi Okur Temsilcisi Belma Akçura da, gazetecilerin Kürtlerle ilgili haber yaptıklarında Kürtçü, Alevilerle ilgili yaptıklarında Alevici, Abant Toplantılarına katılanların ise cemaatçi yaftalamasına maruz kaldıklarına dikkat çekti. 

BİLDİRİCİ: KÜRT İLLERİNDE OHAL KALKMADI 

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici de, 1980'lerde gazeteciliğe başladığını ve Türkiye'de hiçbir zaman "normal" bir dönem görmediğini belirterek, "Güneydoğu'da OHAL zaten kalkmadı. Orada olan biteni yansıtamıyoruz. Bir özeleştiriye ihtiyacımız var" dedi. 

EREN: TUTUKLANIP TUTUKLANMAYACAĞIMIZI BİLMİYORUZ 

Seminerin ikinci bölümünde de, Cumhuriyet Gazetesi Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya, İMC TV Haber Koordinatörü Faruk Eren, 32. Gün Genel Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu ile TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük konuşmacı olarak yer aldı. 

Moderatörlüğünü Küçükkaya'nın yaptığı bu bölümde ilk söz alan İMC TV Haber Koordinatörü Eren, Özgür Gündem Gazetesinin kapatılmasına tepki gösterdi. Eren, "Özgür Gündem'le dayanışmak amacıyla sembolik nöbetçi yayın yönetmenliğini ben de yaptım. Bu görevi üstlenenlerden 50 kişi hakkında dava açıldı. Eylül'de başlayacak mahkeme sürecinde tutuklanıp tutuklanmayacağımızı bilmiyoruz" dedi.

'BİR CENDERENİN İÇİNDEYİZ'

32. Gün Genel Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu da, Aslı Erdoğan'ın tutuklanmasına dikkat çekerek "Bir cenderenin içindeyiz. Eğer sorgularsanız 'hain' olabilirsiniz" diye konuştu. 

Son konuşmacı TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, de, Türkiye'deki hukuk kurallarının hiçe sayıldığını belirtti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

 Suruç'un 13'üncü ayında adalet talebi

SONRAKİ HABER

Ferhat Tepe'nin failleri nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...