20 Ağustos 2016 15:42

Hema üretimi 3 ay durdurdu işçileri ücretsiz izne çıkardı

Bartın Hema Endüstri A.Ş., yaptığı açıklama ile çalışmalarını 3 ay durdurduğunu ve 850 çalışanını 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkardığını bildirdi.

Paylaş

Bartın’ın Amasra ilçesinde Bartın Hema Endüstri A.Ş., yaptığı yazılı açıklama ile çalışmalarını 3 ay durdurduğunu ve 850 çalışanını 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkardığını açıkladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa’nın en büyük madencilik şirketi olma yolunda enerji projelerini sürdüren Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş olarak, yeraltı taşkömürü üretimi ve ülkemizin enerjide yaşadığı dışa bağımlılığı azaltacak enerji santralleri ile Türkiye ekonomisine ve bölgeye istihdam kazandırmayı hedeflemekteyiz. Şirketimiz, ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED raporu alınamaması ve kömür üretiminin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarının projemize finans sağlamamasından dolayı çalışmalara 3 ay ara verecektir. Çalışmalara ara verilmesi konusunda şirketimiz tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve GMİS bilgilendirmiş, bu süre zarfında tüm çalışanlarımız 3 aylık ücretsiz izine ayrılacaktır.” (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, sivilleri kalkan olarak kullanmış

SONRAKİ HABER

Merkel’den zirve daveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa