19 Ağustos 2016 14:43

Siirt'teki kurumlar: Tek çözüm diyalog ve müzakeredir

Siirt’te 24 kurumdan oluşan Barış ve Demokrasi Platformu diyalog ve müzakereye dönme çağrısında bulundu. 

Paylaş

Siirt’te 24 kurumdan oluşan Barış ve Demokrasi Platformu, darbe girişimi sonrası ortaya çıkan krizin demokrasi lehine fırsat olarak değerlendirilmesini isteyerek, diyalog ve müzakereye dönme çağrısında bulundu. 

Aralarında sendikaların, insan hakları örgütlerinin, meslek odalarının, yöre derneklerinin ve kadın örgütlerinin de bulunduğu Siirt Barış ve Demokrasi Platformu adı altında toplanan kurumlar, son zamanlarda yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle taraflara çağrıda bulundu. Barden Otel’de düzenlenen basın toplantısında platform adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Op. Dr. Ekrem Bilek, şiddetin, demokratik gelişimin sağlanamamasının sonucu olduğunu ifade ederek, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Bastırılan darbe girişiminin barış ve demokrasinin gelişimi için fırsata dönüştürülmesini mümkün gördüklerini savunan Bilek, “Yaşanan çatışmalı süreçlerin toplumun ayrıştırılması, çatıştırılması ile bundan nemalanma amacını taşıdığı açıktır. Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, ülkenin çalışan parlamentosu varken K.H.K. ile yönetilmesi, basın üzerindeki baskı ve kısıtlamalar, yerel yönetimlere kayyım tayini veya bu tehditle vesayet altına alınmasına yönelik girişimler, toplumsal yaşamın sağlığına hizmet etmemektedir. 15 Temmuz sonrasında yaşanan kriz ortamının bir an önce aşılması ve ‘olağan yönetim’ koşullarına dönülmelidir” dedi. 

‘ÇATIŞMALAR SONLANDIRILMALI’

Bilek, torba yasadan çıkarılan kayyım, Şırnak ve Hakkari’nin il statüsünden çıkarılması gelişmesini olumlu bulduklarını belirterek, “Tek yol - tek yöntem, sivil demokrasinin geliştirilmesidir. Hal böyleyken yaşanan darbe teşebbüsünün, siyasetin antidemokratik temelde geri dönüşümlerine fırsat yapılma çabasını kaygıyla izliyoruz. İleri demokratik sistemin Anayasal zeminde yeniden dizayn edilmesi için bu krizin fırsat olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. Bilek, kentte son iki yılda gelişen olayların engellenmesi ve huzur ortamının hakim kılınması konusunda çabalarının bilindiğini dile getirdi ve “Bizler ama’sız/koşul’suz taraflara açık çağrımızı yineliyoruz. Çatışma ortamının bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Ne darbe, ne savaş, ne belediyeye kayyım. Diyalog ve müzakereyle çözüm” dedi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Êzidîlere sağlık hizmeti yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...