19 Ağustos 2016 14:01

Kani Beko direnişteki Tedi işçilerini ziyaret etti

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 17 gündür işyeri önünde direnen Tedi işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 17 gündür işyeri önünde direnen Tedi işçilerini ziyaret etti. Tuzla Organize Sanayi Bölgesi girişinde DİSK heyetini karşılayan işçiler, sendikacılarla birlikte direniş çadırına kadar yürüdü.

Burada konuşan Tedi Limter-İş İşyeri Temsilcisi İkbal Karaoğlu, 17 gündür sürdürdükleri mücadeleye gösterilen dayanışmaya teşekkür etti ve “Bu güçle kazanacağımızdan eminiz” dedi. 

DISK Genel Başkanı Kani Beko ise konuşmasına işi, ekmeği için direnen Tedi işçilerine silah sıkanları kınayarak başladı. Haklarını alana kadar Tedi işçilerinin yanında olacaklarını bildiren Beko, saldırının Tedi işçilerine değil, tüm işçi sınıfına yönelik olduğunu söyledi. Kıdem tazminatı, bireysel emeklilik gibi uygulamalarla tüm işçi sınıfına baskı uygulandığı sürecin yaşandığını kaydeden Beko, buna karşı topyekün mücadele gerektiğini vurguladı. Beko önceki gün yaşanan bombalı saldırıları da kınayarak, barış, kardeşlik ve silapların susması için iktidarı adım atmaya çağırdı. 

Ziyarete DİSK’e bağlı sendikaların yanı sıra EMEP, HDP, HDK, Deriteks ve Mayısta Yaşam da katıldı. 
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveçli genç havaalanında gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

‘LG Arçelik işçilerinin davası yeniden görülsün’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...