19 Ağustos 2016 09:39

Davutoğlu'nun eski özel müşaviri Gürcan Balık gözaltında

Ankara'daki 'FETÖ' soruşturması kapsamında Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan Gürcan Balık gözaltına alındı.

Paylaş

Ankara'daki 'FETÖ' soruşturması kapsamında Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık'ın gözaltına alındığı öğrenildi.  Gürcan Balık'ın 2013'te dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Fethullah Gülen'in görüşmesinde kilit rol oynadığı iddia edilmişti.

Hürriyet'in haberine göre darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık'ın dün gözaltına alındıkları ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti.

Bugün, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık'ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

ABDULLAH GÜL'E DE DANIŞMANLIK YAPMIŞTI

Balık, bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de danışmanlık yapmıştı. 2013’ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu’nun yanındaydı. Hem Dışişleri’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı.

İddialara göre 2013'te New York'ta Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne katılan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Fetullah Gülen'i ziyaret etmesinden bir hafta sonra haberi olmuştu. Kendisine ziyareti haber veren kişinin Dış Politika danışmanı Gürcan Balık olduğu belirtilmişti.

Gül'ün geç haber verilmesine çok kızdığı iddia edilmişti.

DIŞİŞLERİYLE İLİŞİĞİ KESİLMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bürokraside başlayan tasfiye operasyonu Dışişleri Bakanlığı’na da yansımıştı. Hürriyet'ten Serkan Demirtaş, 26 Temmuz'da 4 diplomatın bakanlıkla ilişiğinin kesildiğini duyurmuştu. Bu büyükelçiler arasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı olarak görev yapan Gürcan Balık ve eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı da yer almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ceylanpınar'da sanıkların avukatı da 'Cemaat' ile suçlandı

SONRAKİ HABER

Sarayburnu kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa