19 Ağustos 2016 07:41

CHP Konak Gençliği: Gündem'in kapatılması kabul edilemez

CHP Konak İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Örgüt Konuşuyor' toplantısında medya üzerindeki baskılara dikkat çekildi.

Paylaş

İzmir Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde CHP Konak İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Örgüt Konuşuyor'  toplantısında son dönemde AKP hükümeti tarafından basın özgürlüğünün ihlaline yönelik yapılan uygulamalar tartışıldı.

Toplantıda Cumhuriyet, BirGün, Evrensel ve Özgür Gündem gibi muhalif gazetelere yönelik yapılan sansür ve kapatma uygulamalarına karşı gençlerin basın özgürlüğünden yana tavır almaları gerektiği belirtildi. CHP Konak Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantıda muhalif gazetelere yönelik baskı, sansür ve kapatma politikalarından AKP hükümetinin bir an önce vazgeçmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantı sonunda CHP Konak İlçe Örgütü Gençliği tarafından deklare edilen basın açıklamasında ilk olarak son zamanlarda yaşanan bombalı saldırılar kınanarak "Ülkemizde bombaların patlamaması, daha fazla eve ateş düşmemesini temenni ediyoruz" denildi.

'ÜLKE BARIŞINA ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

İlerici ve devrimci gençlerin Cumhuriyet ve Özgür Gündem gibi muhalif gazetelere yapılan saldırıların karşısında duracağının belirtildiği açıklama şöyle sürdürüldü :'Bizler OHAL'de susmayacağız diyerek; ilerici, devrimci, cumhuriyetçi gençler olarak dün Cumhuriyet Gazetesine yapılan saldırıların, kapatmaların nasıl karşısında durduysak, bugün de Özgür Gündem Gazetesine yapılanların karşısında durmaktayız. Basına yapılanların kabul edilemez olduğunu ve ülke barışına zarar vereceğini düşünmekteyiz. Basına uygulanan sansür,sürgün,kapama ve hapis gibi cezalardan dönülmelidir' denildi.

'ÖZGÜRLÜK VE İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ SÜRECEK'

İnsan hakları ve demokrasi mücadelesinin süreciğinin ifade edildiği açıklamada:' Musa Anter, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Hrant Dink ışığında kaybettiğimiz basın emekçilerini birkez daha saygıyla anıyoruz. Onların bizlere bıraktığı demokrasi,özgürlük ve insan hakları savunuculuğu bayrağını onurla taşımaya siz değerli yürekli genç yoldaşlara söz veriyoruz' denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da 84 akademisyen hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

DİSK’ten Tedi işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...