19 Ağustos 2016 07:34

Konya'da 84 akademisyen hakkında yakalama kararı

Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Paylaş

Konya'da 'FETÖ' soruşturması kapsamında aralarında Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyonda şu ana kadar 29 kişi gözaltına alınırken eski rektör Gökbel'in yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Bugüne kadar kamu kurumunda çalışan 2 bin 828 kişi açığa alındı, aralarında polis, asker, hakim ve savcılarında bulunduğu 464 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında bugün de Konya merkezli 17 ilde akademisyenlere yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında Selçuk Üniversitesi'nde 2011-2015 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Operasyonda şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan akademisyenlerin büyük bir bölümünün Selçuk Üniversitesi'nde görev yaptığı, ancak Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde de görev yapan akademisyenlerin olduğu belirtildi. Daha önce Selçuk Üniversitesi rektörlüğü tarafından açığa alınan, açığa alındıktan sonrada emeklilik dilekçesini veren ve hakkında yakalama kararı bulunan eski rektör Hakkı Gökbel'in yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İÜ'de 62 akademisyen hakkında gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

CHP Konak Gençliği: Gündem'in kapatılması kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...