19 Ağustos 2016 07:11

ABD: Türkiye'ye kararlı desteğimiz devam edecek

ABD'den Türkiye'de HPG'nin gerçekleştirdiği bombalı saldırılara ilişkin açıklama yapıldı.

Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Türkiye'de HPG'nin gerçekleştirdiği bombalı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör olaylarının derinden sarstığı NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye’ye kararlı desteğimiz devam edecek" dedi.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD'nin Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen terör saldırılarını sert bir şekilde kınadığını" belirten Price, "düşünce ve dualarının hayatını kaybedenler ve yakınlarıyla olduğunu" söyledi ve ekledi:

"Ayrım gözetmeksizin hem güvenlik güçlerinin hem de vatandaşların hayatlarını kaybetmelerine ve yaralanmalarına neden olan bu terörist saldırılarla sarsılan NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye’ye kararlı desteğimiz devam edecektir. Türk makamlarıyla yakın temas içindeyiz ve terist grupların yarattığı tehditlerle mücadele konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Price ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da "Türkiye'nin güvenlik ve demokrasisine olan taahhüdünü tekrar teyit etmek için" önümüzdeki hafta Ankara'yı ziyaret edeceğini de anımsattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Bilgen'e Özgür Gündem fezlekesi

SONRAKİ HABER

İÜ'de 62 akademisyen hakkında gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...