19 Ağustos 2016 03:48

Hakkari ve Şırnak il kalıyor, belediyelere kayyım atanmıyor

Torba tasarının 80 maddesi Genel Kurul'da kabul edildi. Tepki çeken maddelerden bazıları çıkarıldı.

Paylaş

Proje bazlı teşvik uygulaması, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba tasarının 80 maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre, tepki çeken maddelerden bazıları tasarıdan çıkarıldı. Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olmasına ilişkin madde ve 'terör suçu' nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediyelere kayyım atanmasına yönelik madde torba tasarıdan çıkarıldı. Ayrıca Yüksekova ve Cizre il olamayacak.

Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılmasına ilişkin düzenlemeler, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun tasarı metninden çıkarıldı.

Bu düzenlemeler, dört partinin ortak önergesi ile metinden çıkarıldı.

Ayrıca, görüşmelerde özel bütçeli idarelere ait ticari amaçlı  kuruluşlardaki hisseler ile varlıklardan bu idarece Özelleştirme İdaresi  Başkanlığına bildirilenlerin, bu kanun hükümleri çerçevesinde  özelleştirilebileceğine ilişkin düzenlemeyi tasarıdan çıkaran önerge de kabul  edildi. (HABER MERKEZİ)  

ÖNCEKİ HABER

Suç duyurusu: 16 saat işçi çalıştırmak insanlık suçudur!

SONRAKİ HABER

'Başımıza gelen birçok şey Suriye politikası sonucu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...