18 Ağustos 2016 14:14

İHD: Bize nefes veren sanatçılara sarılalım

İHD İstanbul Şubesi’nde Yenikapı mitingi sonrası sanatçılar üzerinde oluşturulan baskı ortamına dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi.

Paylaş

Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler mitingi’ sonrası, mitinge katılmayan sanatçı ve oyunculara dönük gerçekleştirilen linç ortamına dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması düzenlendi. İnsan Hakları Derneği, tiyatrocuların açığa alınması ve Sanatçı Sıla’nın düşüncelerini açıkladı diye linç edilmek istenmesinin düşünce özgürlüğüne ve sanata yönelik açık bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

SILA'NIN TAVRI DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

İnsan Hakları Derneği adına basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Anlama, Yenikapı mitingine 'kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayın tercih etmiyorum' diyerek mitinge gitmeyen Sıla'nın tavrının düşünce özgürlüğü kapsamında yer aldığının altını çizdi. Anlama, "Sıla'nın iktidar odakları tarafından kendi mitingine katılmadı diye sosyal medyada linç edilmesi, iktidar partisi belediyelerinin konserlerini yasaklaması ve bir bütün olarak hedef tahtası haline getirilmesi özgürlük standartlarımızın en dip seviyelere ulaştığının bir göstergesidir" dedi.

Darbelerle ilişkisi olmadıkları bilindiği halde fırsattan istifade İBB Şehir Tiyatroları'ndan görevli oyuncuların görevden uzaklaştırılmasının demokrasiye zarar verdiğini söyleyen Anlama, "Gezi'nin ağaçlarına sarıldığımız gibi bize nefes verenlere, özgürlüğümüzün bir parçası olan sanatçılara da sarılalım " diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemaatin okulu imam hatip oldu

SONRAKİ HABER

ABF: Özgür Gündem'le dayanışma içindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...