18 Ağustos 2016 11:39

ÖGC,  TGC ve DİSK/Basın-İş Adliye önünde açıklama yaptı

Özgür Gündem'in gözaltına alınan çalışanlarına destek için İstanbul Adliyesine gelen ÖGC, TGS ve DİSK-Basın-İş: Gazeteciler bir an önce bırakılmalı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan gazetecilerden ifade işlemleri tamamlanan 22'si, savcılık sorguları için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesine getirildi. 
Özgür Gündem çalışanlarının avukatları aracılığıyla tüm meslektaşları, okurları ve demokratik kamuoyuna yaptığı basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkma çağrısına uyarak Adliye önüne gelen Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK/Basın-İş üye ve yöneticileri, gazetecilerin bir an önce bırakılması gerektiğini söylediler. 

Adliye önünde konuşan DİSK/Basın-İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, 24 gazetecinin gözaltına alındıkları sırada maruz bırakıldıkları işkencelere değinerek, “Haber yapmak için orada bulanan gazetecileri gözaltın aldılar. Biz gözaltına alınan gazeteci arkadaşlarımıza destek vermek için buradayız” dedi. 

‘BÖYLE BİR MAHKEME ANLAYIŞI OLAMAZ’

Dayanışmalarının devam edeceğini belirten Faruk, basına uygulanan baskıların son bulmasını istediklerini söyledi. Ardından söz alan TGS Başkanı Uğur Güç, Türkiye’deki tutuklu gazetecilerin sayısının net olarak söylenebilmesinin zor olduğunu kaydetti. Güç, “Tutuklama ve gözaltlarından bir tanesini de şu anda yaşıyoruz. 25 gazeteciden 22’sinin şuanda mahkeme karşısına çıkarılmasını bekliyoruz. Bu anlamda mahkemenin işleyişi de baktığımızda böyle bir mahkeme anlaşı olamaz” şeklinde konuştu. 

Sürecin nereye doğru gideceğini kestiremediklerini anlatan Güç, kaos ortamının kime ne yarar sağlayacağını sorarak, “Tüm gazeteciler serbest bırakılmalıdır. AKP hükümeti bu ülkeyi yönetecek durumda değildir. Ya yönetimi demokratik olarak kullansın ya da yönetimi daha demokratik yollarla yöneteceklere bıraksın” dedi. 

'BASKILARIN OLDUĞU YERDE DARBE GİRİŞİMLERİ DE OLACAKTIR'

Son olarak konuşan ÖGC Başkanı Hakkı Bolat, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, buna benzer darbe girişimlerinin engellenmesi için özgürlüklerin artırılması gerektiğini söyledi. Bolat, “İfade özgürlüğünün baskılandığı bir ortamda darbe girişimleri de olacaktır. Darbe girişimi ilk andan itibaren gazeteciler sayesinde duyuruldu” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

RSF Almanya: Türkiye'de hükümet, aykırı ses istemiyor

SONRAKİ HABER

Elazığ’da HDP binasına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...