18 Ağustos 2016 07:29

Gözaltındaki Özgür Gündem çalışanları Adliyeye sevk edilecek

Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan gazetecilerden 22'si, savcılık sorguları için İstanbul Adliyesine sevk edilecek.

Paylaş

Mahkeme kararıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesine 16 Ağustos günü yapılan polis baskını sonrası gözaltına alınan gazete çalışanları ve o esnada gazete binasında bulunan meslektaşlarından 25 kişiden 22'nin götürüldükleri emniyet amirliklerindeki ifade işlemleri tamamlandı.

Baskın sırasında uygulanan polis şiddetine karşı çıktıkları için darbedilerek gözaltına alınan gazetecilerin götürüldükleri Kasımpaşa, Karaköy ve Taksim Polis Merkezleri'nde "polise mukavemet" iddiasıyla ifadeleri alındı. 

İfade işlemleri tamamlanan gazetecilerden 22'sinin savcılık sorguları için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

ADLİYE ÖNÜNE ÇAĞRI YAPILDI

Adliyeye sevk edilmeleri beklenen Özgür Gündem çalışanları, avukatları aracılığıyla tüm meslektaşları, okurları ve demokratik kamuoyunu basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmak için Adliye önüne gelmeye davet etti.

Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve gazete yazarı Aslı Erdoğan'ın ise götürüldükleri İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'deki sorguları sürüyor. (DİHA)

Sefer Selvi, Özgür Gündem'in kapatılmasını çizdi

 {{287880}}

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem'in mühürlü kapısı önünde haber toplantısı

SONRAKİ HABER

Elazığ‘daki bombalı saldırıya dair yayın yasağı getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...