18 Ağustos 2016 07:02

Özgür Gündem'in mühürlü kapısı önünde haber toplantısı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin çalışanları ve dayanışma içindeki gazeteciler, bugünkü haber toplantısını mühürlenen binanın önünde yaptılar.

Paylaş

İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından "örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla kapatılan ve merkez binası mühürlenen Özgür Gündem gazetesi önünde başlatılan "Özgür Basın Nöbeti" eylemi sürüyor. Gazetenin gözaltında olmayan çalışanları ve DİHA'dan gazeteciler, günün haber toplantısını, gazetenin Taksim'deki mühürlenen binası önünde yaptılar. 

Gazetenin muhabirlerinden İbrahim Karakaş, gözaltındaki arkadaşları serbest bırakılıncaya ve gazete binasındaki mühür kaldırılıncaya kadar nöbeti sürdüreceklerini ve gazetelerini çıkartmaya devam edeceklerini söyledi. Karakaş, başta duyarlı gazeteciler ve okurları olmak üzere tüm duyarlı kamuoyunu "Özgür Basın Nöbeti"ne katılmaya davet etti.

Öte yandan gazetenin duvarları da okurlar tarafından, "Özgür Gündem Nöbeti'ndeyiz" ve "Gerçekler Karanlıkta Kalmayacak" sloganlarıyla donatıldı. Gazetenin mühürlü kapısına ise gazetenin bugün "Dayanışma Büyüyor" manşeti ile çıkan sayısı asıldı. (DİHA)

Sefer Selvi, Özgür Gündem'in kapatılmasını çizdi

ÖNCEKİ HABER

Elazığ Emniyeti'ne saldırı: 3 polis öldü, 217 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki Özgür Gündem çalışanları Adliyeye sevk edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...