17 Ağustos 2016 17:27

Silivri Cezaevi'nde tahliyeler başladı

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen denetimli serbestlik kapsamında Silivri Cezaevi'nde tahliyeler başladı.

Paylaş

Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren 671 Sayılı Kanun Hükümüde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle getirilen denetimli serbestlik kapsamında Silivri Cezaevi'nde tahliyeler başladı.

Cezaevinden çıkan 2 kişi, karardan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

'EŞİMİN 2 YIL CEZASI KALMIŞTI'

Sabah, haberi alır almaz eşinin mahkum olduğu Silivri Cezaevi'ne gelen Figen Karabulut, söz konusu düzenlemeden eşinin yararlanıp yararlanamayacağını bilmediğini belirterek, bir umutla beklediğini söyledi.

Karabulut, "Dün gece ben zaten bunun rüyasını görmüştüm. Bununla ilgili haberleri de görünce hemen kalkıp buraya geldim. Eşimin 2 yıl cezası kalmıştı. Birçok sıkıntılar yaşadık eşim cezaevinde olduğu için. Devlete bu düzenleme için teşekkür ediyorum. Umarım daha fazla kişi yararlanır" dedi.

'SEVİNÇLE BEKLİYORUZ'

Bir başka mahkumun kardeşi Yusuf Cankut, "Sabah haberleri seyrettik ve kendimizi cezaevi önünde bulduk. Sevinçle bekliyoruz" diye konuştu. Mahkumun eşi Gülcan Cankut ise, “Heyecanla bekliyoruz. Ne zaman serbest bırakılacağını bilmiyorum. Bu nedenle gerginiz. Bu haberi almamız da çok heyecan verici" dedi.

Ailelerin cezaevi önünde umutlu bekleyişi devam ediyor. 

DENİZLİ'DE DE TAHLİYELER BAŞLADI

Denizli Açık Cezaevi'nden ilk tahliye edilen kişi ise dolandırıcılıktan hüküm giyen Erol İskenderli oldu. Saat 20.00 sıralarında eşyalarıyla birlikte cezaevinden çıkan İskenderli, alkışlarla karşılandı. İskenderli, tahliye edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Mutluyuz, başka ne söyleyeyim. Allah'ıma çok şükür, bugünleri de gösterdi. 52 gün daha yatmamız gerekiyordu. Burada bir gün bile önemli" diye konuştu. İskenderli yakınıyla birlikte otomobile binip evine gitti. 

Tahliye işlemlerinin gece boyunca süreceği öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin’e giden heyet: Halkın barış isteği dikkate alınmalı

SONRAKİ HABER

Efsanevi çifte çukurlar: Cennet ve cehennem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa