17 Ağustos 2016 16:36

Nusaybin’e giden heyet: Halkın barış isteği dikkate alınmalı

HDP, HDK, EMEP, ÖDP, Devrimci Parti, İHD, Halkevleri, Dersim ilçe belediye eş başkanlarından oluşan heyet Nusaybin'e dayanışma ziyaretinde bulundu.

Paylaş

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından başlayan ve durmaksızın devam eden çatışmalı ortam, bölge illerinde kentlerin yıkılmasına, yüzlerce kişinin ölümüne neden oluyor. Sokağa çıkma yasakları ve operasyonların başlamasıyla en ağır darbelere maruz kalan ilçelerden biri olan Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonlar sona erdi, sokağa çıkma yasakları kısmen kaldırıldı. Akşam saat 21.00’den sabah 05.00’e kadar yasakların devam ettiği ilçeye dayanışma ziyaretleri de sürüyor. 

DAYANIŞMA İÇİN NUSAYBİN’DELER

HDK Yönetim Kurulu Üyeleri Benazir Çoşkun, Nuran Yılmaz, Asiye Kolçak, EMEP GYK üyesi Halil İmrek, Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Güllü, ÖDP PM Üyesi Avni Gündoğan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden Ayşe Başar, İHD Genel Başkan Yardımcısı Meral Çıldır, yöneticiler Gülseren Yoleri, Nurten Dayanan, İşçi Sözü’nden Nuri Cemal Çilingir, SODAP’tan Gökhan Aslan, Halkevleri'nden Sercan Aran ile Dersim Mazgirt Belediyesi Eş Başkanı Tekin Türkel, Ovacık Belediyesi Eş Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Demokratik Kadın Hareketi’nden Özlem Kırmızıtoprak’tan oluşan heyet ilçeye dayanışma ziyaretinde bulundu. 

‘BARIŞ VE ÇÖZÜMDE ISRAR DİKKATE ALINMALI’

İki gün sürecek ziyaretin ilk gününde heyet, yurttaşlarla ve belediye eş başkanlarıyla bir araya geldi. Heyette yer alan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek ziyarete ilişkin şunları söyledi, “İlçeye ilk girişimizde bizleri Barış Anneleri ve yurttaşlar karşıladı. Yurttaşlarla sohbet edip annelerden yaşananlara ilişkin bilgiler aldıktan sonra belediye eş başkanlarını ziyaret ettik ve dayanışma duygularımızı ifade ettik.
İlçenin görünümü korkunç. İnsanlar yine de ilçelerini terk etmiyor, ancak yerleşim yerlerinin yeniden yapılması da engelleniyormuş. Yurttaşların ciddi barınma sorunu var burada. Yaralarını sarmaya çalışan yurttaşlar, kamuoyuna destek ve dayanışma çağrıları yapıyor. İlçeyi büyük oranda yıkıp neredeyse yaşanmaz hale getirmişler. Ancak buna rağmen buradaki halk barış ve çözüm isteğini aktarıyor. Yıkım ve savaşın sonu yok. Buradaki halk, statü talep ediyor. Ölümlere rağmen taleplerini dile getiriyor. Israr eden, mücadele eden bir halk gerçeği var. Bizler buradan halkın istek ve taleplerini dillendireceğiz ama ilk etapta burada yaşayan halkın bu talebi ve istekleri dikkate alınmalıdır” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da aydın ve sanatçılardan Özgür Gündem'e destek

SONRAKİ HABER

Silivri Cezaevi'nde tahliyeler başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...