17 Ağustos 2016 12:09

Adana’dan Özgür Gündem’e destek

Özgür Gündem'in kapatılması ve çalışanlarının gözaltına alınması İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi Çukurova Bürosu, gazetenin kapatılması ve çalışanlarının gözaltına alınmasını İnönü Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile protesto etti.

İnönü Parkı’nda gerçekleşen açıklamaya birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi. “Özgür Basın Susturulamaz” pankartı açan vatandaşlar ellerinde Gündem’in bugünkü “boyun eğmeyeceğiz” manşetini taşıdılar. Basın açıklamasına 14 Ekim 2014’te öldürülen Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu’nın eşi Şemse Bağdu da katıldı.  Gazete adına basın açıklamasını okuyan Murat Karakaş, iktidar yanlısı havuz medyasının Özgür Gündem’i hedef göstererek aleyhinde haber yapmasına ve genel yayın yönetmenleri ve nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katılanlara hukuksuzca dava açtığına dikkat çekerek “Basın susturularak gerçekler kapatılmak istenmiştir” dedi.

DARBECİLERDEN BİR FARKI KALMADI

Arkadaşlarını darp ederek gözaltına alanların ve binalarını işgal edenlerin 15 Temmuz darbe girişimindeki darbecilerden hiçbir farkı kalmadığını söyleyen Kartakaş, dünden bugüne gerçekleri halka nasıl ulaştırdılarsa bugünden sonra da gerçekleri halka objektif bir biçimde ulaştırmaya devam edeceklerini, hukuksuz saldırıların kendilerini haklı mücadeleden alıkoyamayacağını ifade etti. Darbe girişimi bahane edilerek ilan edilen OHAL ile özgür basının susturulup, gerçeklerin üstünün kapatılmak istendiğini ifade eden Karakaş, Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması ve uygulanan baskı politikalarının son bulmasını istedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alaattin Çakıcı'ya tahliye yolu

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde tahliyeler beş gün sonra başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...