17 Ağustos 2016 10:23

Özgür Gündem İzmir Bürosu'na dayanışma ziyareti

Özgür Gündem'in kapatılmasına ve gazetecilerin gözaltına alınmasına İzmir'de de tepki gösterildi.

Paylaş

Özgür Gündem'in kapatılmasına ve gazetecilerin gözaltına alınmasına İzmir'de de tepki gösterildi. Gazetenin İzmir Bürosu'nu ziyaret eden kitle örgütü temsilcileri ve gazeteciler, Özgür Gündem Gazetesi'ne yönelik kapatma kararının kaldırılmasını ve gözaltndaki gazete çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi.

İlk olarak kurumlar adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz, iktidarın OHAL rejimini, fırsatçı bir şekilde Türkiye'de muhalif olan herkese uyguladığını belirterek "İktidar niyetini açığa çıkarmıştır. Yaşanan bu son olayda basın ve halkın haber alma özgürlüğünün iktidar tarafından alenen çiğnenmesinden başka bir şey değildir. Sarayın bütün baskı ve gözdağı verme çabalarına rağmen bugüne kadar susmamış olan özgür basın bu zorlu günleri ele ele vererek atlatacak ve gerçeklerin gizli kalmasına izin vermeyecektir" dedi.

'KAPATMALAR HALKIN SESİNİ SUSTURAMAYACAK'

Ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci, kapatmanın halkın haber alma özgürlüğine müdahale olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Hükümet tüm muhalifleri susturmaya çalışıyor.  Gerçekleri halka anlatmaya çalışan basın kuruluşları her gün baskıyla, yıldırmayla karşı karşıya. Kapatmayı kınıyoruz. AKP şunu bilsin ki gazetelerin kapatılması bu halkın sesi susturulamaz. Bütün bu baskılar halkın mücadelesini durdurmayacak, daha da çevikleştirecek. Mücadele daha da büyüyecek. Bu anti demokratik uygulamalara karşı emek ve demokrasi güçlerinin ortak mücadele etmesi gerekiyor". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Eylem'i bu topraklara getireceğiz'

SONRAKİ HABER

İHD: Nefret cinayetlerine karşı mücadele sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...