11 Mayıs 2012 09:48

Hayal perdesinde bir aşk masalı: Leyla ile Mecnun

“Mende Mecnûn’dan füzûn âşıklık isti’dâdı var.Âşık-i sâdık menem Mecnûn’un ancak adı var”(Bende Mecnun’dan daha fazla aşıklık yeteneği var.Sadık aşık benim, Mecnun’un sadece adı var.)Fuzuliİstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı G&ou

Hayal perdesinde bir aşk masalı: Leyla ile Mecnun
Paylaş

“Mende Mecnûn’dan füzûn âşıklık isti’dâdı var.
Âşık-i sâdık menem Mecnûn’un ancak adı var”
(Bende Mecnun’dan daha fazla aşıklık yeteneği var.
Sadık aşık benim, Mecnun’un sadece adı var.)
Fuzuli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Gösteri Sanatları Merkezi, Karagöz ve Kukla Atölyesi çalışmalarını, Cengiz Samsun’un yazıp yönettiği Leyla İle Mecnun gösterisi ile 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ne taşıyor.
Doğu Klasikleri’ni Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun anlatım formlarıyla buluşturan Leyla ile Mecnun gösterisi, 13 Mayıs Pazar günü saat 18.00’de İstiklal Cadde’sindeki Oyuncular Sahnesinde ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak. Leyla İle Mecnun, meddah, kukla ve gölge oyunu gibi farklı türleri bir araya getirmesiyle de ilk olma özelliği taşıyor. Bu yönüyle hem kukla sahnesinden hem hayal perdesinden izlenebilecek oyunun, kukla ve tasvirleri, Cengiz Samsun’a, kostüm tasarımı Fadime Üçbaş’a, müzikleri ise Serkan Akgün’e ait. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eczacılardan isyan mektubu

SONRAKİ HABER

Kocaeli Kitap Fuarı Van’ı unutmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...