17 Ağustos 2016 09:00

TGC: Özgür Gündem açılmalıdır

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılmasına yönelik bir açıklama yaptı.

Paylaş

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılmasına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Gazetecilik suç değildir. Gazete kapatarak, gazeteci gözaltına alınarak, tutuklayarak, basının özgür olduğunu ve 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişimini Türkiye Dünya’ya nasıl anlatacak? Özgür Gündem açılmalıdır” denildi.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkıdır. Bu gerçek 15 Temmuz tarihindeki darbe girişiminin önlenmesinde çok etkili rol oynamıştır. Son 10 yıldır ısrarla ‘terörist’ olarak damgalanmaya çalışılan gazeteciler görevlerini başarıyla yapmışlar ve darbe girişimiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanının, Başbakanın, muhalefet partilerinin mesajlarının halka ulaştırılmasını sağlamışlardır. Basında çok çeşitlilik ve çok sesliliğin önemi bu darbe girişimi sırasında bir kez daha ortaya çıkmıştır.

OHAL ilan edildiğinden bu yana 133 yayın kuruluşu kapatılmış, 76 gazeteci tutuklanmıştır. Son olarak da Özgür Gündem Gazetesi kapatılmıştır. Gazetenin 24 çalışanı gözaltına alınırken kötü muameleye uğramışlardır. Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılması basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından ciddi bir sorundur.

Gazete kapatarak, gazeteci gözaltına alarak, gazeteci tutuklayarak, basının özgür olduğunu ve 15 Temmuz tarihinde yaşadığı darbe girişimini Türkiye Dünya’ya nasıl anlatacaktır? Başbakan ‘OHAL’i devletin kendisine ilan ettiğini’ söylemiştir. OHAL’in hedefi gazeteciler ve medya kuruluşları olmamalıdır. Özgür Gündem Gazetesi açılmalıdır. ‘Barışın, kardeşliğin yeniden yeşertilmesi’ sürecinde gazeteciler yine ‘düşman’ olarak görülmemeli, medya kuruluşlarının kapatılmasından, gazetecilerin sürekli mağdur edilmesinden vazgeçilmelidir.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim uçağı düştü: 2 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Avukatlar itiraz edecekleri muhatap bulamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...