17 Ağustos 2016 07:45

Tuncel: Cumhurbaşkanı SADAT'ın faaliyetlerini sahipleniyor

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlığı'na getirilmesini değerlendirdi.

Paylaş

SADAT Kurucusu Adnan Tanrıverdi'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlığı'na getirilmesini değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Cumhurbaşkanının bu tartışmalı kurumun bütün faaliyetlerini sahiplendiğini söyledi.

Kendilerini "Uluslararası savunma ve danışmanlık alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirkettir" diye tanımlayan ve adını Lice'de 34 köylünün özel bir birim tarafından yakılmak istendiği iddiasıyla duyuran SADAT'ın Kurucusu Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığına getirildi. Atamayı değerlendiren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, bunun Kürt sorununda savaş politikalarında ısrarcı olunacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Tuncel, "Kürt sorununda savaş politikasının devam ettireceğini, bu konuda bir değişiklik olmadığı, güvenlikçi politikaları sahiplenen özgürlükleri yok sayan bir çizginin hakim olduğu ortadadır" diye konuştu.

SADAT grubunun daha önce de gündeme geldiğine dikkat çeken Tuncel, şöyle devam etti: "Çeşitli faaliyetleri tartışma konusu olmuştu. Hem kurulma amacı hem de yardım ettiği kurumlara dair, yine Lice'de gündeme gelmişti. Bu kadar tartışmalı bir kurumun başkanının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olması, Cumhurbaşkanı'nın da direkt bu faaliyetleri sahiplenmesi anlamına gelir. Bu ciddi bir sorundur. Bu, yeni rejimin eskisinden farklı olmayacağını, AKP'nin de savaş, çatışma zeminini derinleştireceğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı bağlamında herhangi bir değişimin olmadığını gösteriyor." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öz’ün kaçmasıyla ilgili 1 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

'Depreme karşı bilimsel verilerle hareket edilmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...