17 Ağustos 2016 06:35

G.Saray-Beşiktaş maçında gözaltına alınan 13 kişi serbest

Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa maçı sırasında gözaltına alınan 13 kişi serbest bırakıldı.

Paylaş

Konya'da oynanan Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa maçı sırasında sahaya meşale attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi ile sahaya izinsiz giren 1 kişiden, 4'ü hakkında savcılığın talimatıyla 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu' kapmasında işlem yapıldı. Diğer 9 şüpheliden 1'i savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen 8 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Maç öncesi çıkan olaylarla ilgili ise 15 kişi hakkında Kabahatlar Kanunu, Ateşli Silahlar Kanunu ile Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne dair kanun kapsamında işlem yapıldı.

Beşiktaş ve Galatasaray'ın mücadele ettiği Süper Kupa final maçı geçen cumartesi günü Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi Arena'da yapıldı. Galatasaray'ın penaltı atışlarında galip gelerek kupayı müzesine götürdüğü maçın öncesi çıkan olaylarda 4'ü bıçaklanarak olmak üzere 14 kişi yaralandı. Maç sırasında da sahaya meşale atılması da zaman zaman maçın durmasına neden oldu.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2 bin 435 polis ile 700 özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı maç nedeniyle kentin 5 giriş noktasında polis tarafından önlem alındığı ve şehre giren otobüslerde arama yapıldığı belirtildi. Otobüslerde yapılan aramalarda ve çıkan olaylarda ve stada giriş sırasında yapılan aramada ise çok sayıda sopa, bıçak, pala, döner bıçağı, keser, çekiç, zincir, meşale ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü maç öncesi çıkan olaylarla ilgili 15 kişi hakkında Kabahatlar Kanunu, Ateşli Silahlar Kanunu ile Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne dair kanun kapsamında işlem yapıldığı bildirildi. Maç sırasında sahaya meşale atan 1'i kadın 12 kişi ile sahaya izinsiz giren 1 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Gözaltına alınan 7'si Galatasaray, 6'sı Beşiktaş taraftarından 4'ü hakkında savcılığın talimatıyla savcılığın talimatıyla sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi kanunu kapmasında işlem yapıldı. Diğer 9 şüpheliden 1'nin 18 yaşından küçük olduğu için savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, 8'inin de mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Çıkan olaylarda kamera görüntülerinden tespit edilen 33 şüpheli ile bıçaklama olaylarına karışanların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü açıklandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Üniversitesi’nde cemaat birliği devam ediyor

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem Yazarı Aslı Erdoğan gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...