17 Ağustos 2016 05:37

Cenk İldem: Olimpiyatta madalya hayalimdi

Rio 2016'da bronz madalya kazanan Güreşçi Cenk İldem, 'Bu duyguyu hiçbir şeyle mukayese etmem' dedi.

Paylaş

Canan KAYA

Rio 2016'da bronz madalya kazanan grekoromen stil 98 kiloda milli güreşçi Cenk İldem, "Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım, ama burada madalyaya uzanmak başka bir duygu. Bunu hiçbir şeyle mukayese edemem" dedi.

98 kiloda Rumen Alin Alexuc Ciurariu'yu 4-0 yenerek bronz madalyayı boynuna takan Cenk İldem, törenden sonra şunları söyledi:

"Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım. Olimpiyatlarda madalya kazanmak hayalimdi. Londra'da bir talihsizlik yaşadım, madalya alamadım. Bu olimpiyat, benim için çok önemliydi. Çok şükür madalyayla döndüğüm için mutluyum."

İldem, Tokyo'da altın madalya almak istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Grupta Rus sporcu favorilerdendi. Onu yendikten sonra madalya alacağıma inandım. Rumen sporcuyla da daha önce karşılaşmıştım. Yine yendim, mutluyum. Artık 2020 Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya alarak güreşi bırakmak istiyorum. 30 yaşındayım. Olimpiyatlara 2 ay kala iç yan bağlarım koptu. Olimpiyat vizesini bir ay kala aldım. İnşallah bundan sonrası daha iyi olacak. Tokyo'da her şey çok daha güzel olacak. Şimdiden hissediyorum." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu: 100 gözaltı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın otelini basan askerlerden 11'i adliyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa