17 Ağustos 2016 04:16

Rusya: Türkiye, İncirlik'i kullanmamıza izin verebilir

Rusya: Türkiye Rus Hava Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları için İncirlik hava üssünü kullanmasına izin verebilir.

Paylaş

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Uluslararası Komiteleri, Türkiye'nin İncirlik hava üssünü Rus hava kuvvetlerinin Suriye'de "terörle mücadele operasyonları sırasında kullanmasına izin verebileceğini" bildirdi.

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komite Üyesi İgor Morozov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye Rus Hava Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları için İncirlik hava üssünü kullanmasına izin verebilir. Bu Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rusya'ya doğru atacağı adımların devamı olabilir" ifadesini kullandı.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da Türkiye'nin kısa zaman önce Erdoğan ile Putin'in St. Petersburg'daki görüşmesinin ardından böyle bir karar alabileceğini belirtti. Ozerov, Erdoğan'ın "Türkiye'nin Rusya'yı Suriye'de terörle mücadelede desteklemeye hazır olduğunu söylediğini" hatırlatarak, "Rusya'nın İncirlik hava üssüne ihtiyacı olmayabilir, fakat bu karar Türkiye'nin Rusya ile terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazır olduğunun sözde değil gerçek olduğunu kanıtlayacak" dedi.

Türkiye ile Rusya, Suriye'de farklı tarafları destekliyor. Rusya, sık sık Türkiye'nin de desteklediği cihatçı gruplara hava operasyonları düzenliyor. Türkiye ile Rusya ilişkilerinin bozuk olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti sık sık Rusya'yı bu konuda eleştiriyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uşak vali yardımcısı ve kaymakam tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kadınlar futbolda finalin adı Almanya-İsveç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...