16 Ağustos 2016 16:52

Bartın'da 461 konut 72 işyeri selden hasar gördü

Bartın'da sel sonrası yapılan ilk incelemede 461 konut ve 72 işyerinin hasar gördüğü tespit edildi.

Paylaş

Bartın’da yaşanan sel felaketinin ardından farklı illerden bölgeye gönderilen ekiplerin yardımıyla mahsur kalan 164 kişi kurtarılırken, yapılan ilk incelemede 461 konut ve 72 işyerinin hasar gördüğü tespit edildi.

Bartın’da etkili olan yağmurun neden olduğu sel felaketinin ardından bölgeye çevre illerden çok sayıda takviye ekip gönderildi. Yaklaşık 220 kişilik ekiple yürütülen çalışmalarda mahsur kalan 164 kişi kurtarıldı. Sel nedeniyle karadan ve denizden ulaşılamayan bölgelerde mahsur kalan vatandaşlar da Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopterle kurtarıldı.

Selin yarattığı hasar da ortaya çıktı. Bartın Valiliği Afet ve Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Kurucaşile ilçesine giden yolun heyelan nedeniyle kapalı olması ilçeye ulaşımı imkansız kılmaktadır. Karaman köyünde bulunan köprünün yıkıldığı ve Göçgündemirci köyü ile bağlantısının olmadığı tespit edilmiştir. Merkez İlçede 25 konut, 5 işyeri, Amasra’da 256 konut 14 işyeri, Kurucaşile’de 180 konut 53 işyeri olmak üzere toplam 461 konut ve 72 işyerinde hasar tespiti yapıldı. Aynı zamanda 164 kişi de sel felaketinden kurtarılmış ve güvenli bölgelere ulaştırılmıştır” denildi.  (Bartın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Altınkum’da imar planları iptal edildi

SONRAKİ HABER

İşsizliğin çözümü için çalışma saatlerini düşürün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...