16 Ağustos 2016 13:14

Açığa alınan KESK üyesinin maaşını da kesmek istediler

Erzurum'da açığa alınan KESK'e bağlı Kültür Sanat Sen üyesinin maaşının da bloke edilmesi istendi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Erzurum'da açığa alınan KESK'e bağlı Kültür Sanat Sen üyesinin maaşının da bloke edilmesi istendi. Bloke işleminden hızla vazgeçilirken, açığa alınan  Kültür Sanat Sen temsilcisi Hasan Gazi Güley'in anlattıkları kamu kurumlarındaki tasfiyenin nasıl bir ortam yarattığını gözler önüne seriyor. Güley, “Gittiğimiz yerlerde bize vebalı gibi davranılıyor. Bazı arkadaşlarım, komşularım bana selam vermekten çekiniyorlar” dedi.

Erzurum'da Valilik Olağanüstü Hal Bürosu talimatıyla görevden  uzaklaştırılan bazı kamu emekçilerinin ücretleri bloke edildi. Valilikten gelen sözlü talimatın ardından harekete geçen kurum yöneticileri, uzaklaştırılan kamu çalışanlarına verilmesi zorunlu olan maaşın 4/3'lük kısmına da göz dikti. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Resim-Heykel Müzesi ve Galeri Müdürlüğü tarafından İş Bankası'na gönderilen yazıyla KESK'e bağlı Kültür Sanat Sen temsilcisi Hasan Gazi Güley'in maaşının 15 Ağustos'tan itibaren bloke edilerek hesabına yatırılmaması istendi. Güley itiraz dilekçesini götürdüğü gün maaşına istenilen bloke işleminden vazgeçildiğini öğrendi ve itiraz etmesine gerek kalmadı.

'VEBALI MUAMELESİ YAPILIYOR'

Açığa alınan  Resim-Heykel Müzesi ve Galeri Müdürlüğü çalışanı ve Kültür Sanat Sen temsilcisi Hasan Gazi Güley yaşadıklarını gazetemize anlattı. Tamamen keyfi uygulamalarla karşı karşıya olduklarını belirten Güley, hiçbir delile dayanmayan ihbarlarla haklarında işlem yapıldığını söyledi. “Öyleyse herkes sevmediği kişiyi ihbar etsin!” diyen  Güley, hakkında yapılan KCK suçlamasını da sadece sözlü olarak öğrenebildiğini söyledi. KESK'e üyesi 4 kişinin de farklı örgüt iddialarıyla açığa alındığını belirten Güley, “Bu baskılar üyelerimizi tedirgin ediyor. Gittiğimiz yerlerde bize vebalı gibi davranılıyor. Bazı arkadaşlarım, komşularım bana selam vermekten çekiniyorlar. Erzurum gibi yerde KESK üyelerine yapılmak istenen de bu” diye konuştu.  Olağanüstü Hal Bürosu'nun her şeyi 'olağan' gördüğüne ve kendilerine bilgi verilmediğine dikkat çeken Güley, bu baskılara karşı güçlü bir toplumsal dayanışmanın örülmesi gerektiğini vurguladı.

NE BİR SUÇLAMA, NE DE BİR GEREKÇE VAR

Gazetemize konuşan Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, tebliğgatta yer alan olağanüstü hal bürosu kavramının dikkat çekici olduğunu söyledi. Böyle bir talimatın nasıl verildiğini soran Demirkaya, “Herhangi bir suçlama yok, yasanın herhangi bir maddesine dayandırılmıyor. Tutuklu bile olsa hüküm giyene kadar maaşın belli bir miktarının kamu çalışanına ödenmesi gerekiyor. Bu gerekçesiz uygulamayı gördükten sonra açığa alma kararının da antidemokratik olduğunu düşünülebiliriz. Çünkü açığa alma kararının da hangi gerekçeye, ihbara dayandırıldığını bilmiyoruz. Önüne gelen her ihbar değerlendiriliyorsa ülkede 2 milyon kamu emekçisi birbirine düşman kesilir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan Özgür Gündem'e polis baskını

SONRAKİ HABER

TGS: Özgür Gündem karartılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...