16 Ağustos 2016 03:28

ABD'de, siyah cinayeti protestosunda ateş açıldı

Bir polisin 23 yaşındaki siyah bir genci vurarak öldürmesinin ardından düzenlenen gösterilerin ikinci gününde ateş açıldı, 1 kişi yaralandı.

Paylaş

ABD’nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee’de emniyet yetkilileri, bir polisin Cumartesi günü 23 yaşındaki siyah bir genci vurarak öldürmesinin ardından düzenlenen gösterilerin ikinci gününde ateş açıldığını ifade etti. Polis, Pazar gecesi gösterilerde açılan ateşte bir kişinin yaralandığını, yaralının zırhlı araçla kurtarılıp hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Yaralanan kişinin protestocu mu, emniyet yetkilisi mi yoksa bölgeden geçen bir sivil mi olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.
Milwaukee’de Cumartesi gecesi polis, 23 yaşındaki siyah genç Sylville Smith’i öldürmüştü.
Milwaukee belediye başkanı, Smith’in ‘Silahını bırak’ ihtarına uymadığını iddia etti. Polisin Smith’i silahıyla vurarak öldürmesinin ardından protestocular büyüdü. İtfaiye görevlileri, ateş açıldığı gerekçesiyle yangına hızla müdahale edemediklerini belirtti.

‘BASKI ALTINDA YAŞAMAKTAN YORULDUK’

Milwaukee emniyet müdürü Edward Flynn, polis memurlarının neden Smith’in aracını durdurmak istediklerini söylemedi yalnızca ‘şüpheli davrandığını’ iddia etti. Ateş açılma anı, vücudunda kamera taşıyan bir polis memuru tarafından kaydedildi. Görüntülerde polis şüpheliye ateş açarken görülüyor. 
Milwauke belediye konseyinde olayın yaşandığı bölgeyi temsil eden Khalif Rainey, yüzde 40’ı siyah olan bölge halkının ‘baskı altında yaşamaktan yorulduğunu’ söyledi.
Polis, 2014 yılında Milwaukee’de silahsız bir siyahı vurarak öldürmüştü. Siyah gencin ölümü kent genelinde protesto edildi ancak savcılar polis memurunun yargılanmamasına hükmetti.
ABD Adalet Bakanlığı Aralık ayında yaptığı açıklamada Milwaukee emniyet müdürlüğünün yeniden gözden geçirileceğini ve nelerin geliştirilmesi gerektiğine bakacaklarını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

OHAL kılıcı sendikal haklar üzerinde sallanıyor 

SONRAKİ HABER

Allied’ın ilk görüntüleri yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa