15 Ağustos 2016 10:55

İzmir'de 17 Ağustos etkinlikleri düzenlenecek

Binlerce insanın ölümüne neden 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde İzmir’de çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Paylaş

Binlerce insanın ölümüne neden 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde İzmir’de çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, yaptığı basın toplantısında, 17 Ağustos 1999 depreminden gerekli dersin çıkarılmaması sonucu 2011 yılında Van depreminin yaşandığı belirtildi.

Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, 99 depreminin ardından özellikle İzmir’de depreme yönelik gerek Valiliğin gerekse Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirtti. 1999 yılında tamamlanan “Radius Projesi”ni, 2009 yılında yapılan “Afet Sempozyumu”nu ve 2012 yılında iki ilçede yapılan “Yapı Stoğu Envanter Çalışması”nı bunlara örnek gösterdi.

Erdoğan, Depreme Hazırlık deprem bilincini geliştirme, afetzede ilk toplanma alanlarının ve çadırkentlerin belirlenmesi ve bu yerlerin broşürlerinin halkın bilgisine sunulması konusunda İzmir Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından oluşturulan danışma kurulunun da olumlu çalışmalar yürüttüğünü ancak 2012 yılından beri bu kurulun çalışmalarına ara verildiğini belirtti.  
Erdoğan, Valilik, üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bu topluluğun bilgi birikimlerinden faydalanılması ve sorunların tartışıldığı toplantıların en az ayda bir olarak düzenlenmesinin fayda sağlayacağını belirtti.

Gürkan Erdoğan, İnşaat Mühendisleri Odası olarak, yapı üretim süreci tüm eksiklerinden arındırılıncaya kadar, yapı stoku iyileştirilinceye, güvenli ve sağlıklı yapı üretilinceye ve mühendislik hizmeti almadan üretilmiş tek bir yapı kalmayıncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

İzmir’de, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde İnşaat Mühendisleri Odası diğer kurumlarla düzenleyeceği etkinliklerden bazıları şöyle:
Kent merkezlerinde 16-18 Ağustos 2016 tarihlerinde açılacak stantlarda deprem fotoğrafları sergilenecek, İMO tarafından hazırlanan Deprem Broşürleri, Toplanma Yerleri Broşürü ve şapka-düdük dağıtılarak Kentsel Dönüşüm Anketi uygulanacak. Depreme duyarlılık yürüyüşü ve forum gerçekleştirilecek. “Bornova Depreme Hazırlanıyor”, “Depremler ve Alınması Gereken Önlemler”, “Deprem ve Afet Kültürü Üzerine” başlıklı paneller yapılacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Pereira'nın sözleşmesini feshetti

SONRAKİ HABER

'FETÖ' anketini İzmir Büyükşehir Belediyesi hazırlamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...