15 Ağustos 2016 09:30

Beykoz arazisi akara çevrildi

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Paylaş

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

AGOS Gazetesi’nin haberine göre Beykoz Vakfı’nın başvurusu, 8 Ağustos Pazartesi günü VGM gündemine geldi. Talebin incelenmesinin ardından başvuruyu olumlu bulan meclis üyeleri, arazinin hayrattan akara dönüştürülmesini karara bağladı.
El konulmuş olduğu için uzun yıllar vakfın bünyesinde olmayan mezarlık arazisi, 2012’de VGM kararıyla vakfa iade edilmişti. Tapusu Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi Vakfı adına 34 bin 470 metrekare olarak tescil edilmiş olan arazinin üzerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2011’de yaptırdığı tören alanı, bir cami, bir okul ve üzerinden yol geçirilen bir bölümün yanı sıra çok sayıda işgal bulunuyor. Cami dışındaki devlet kurumlarına ait yapılar için vakıf tarafından açılan davalar devam ediyor.
1951’den bu yana mezar olarak defin yapılmadığı için arazinin akar olarak kullanılmasının önünde hiçbir engel bulunmuyordu. Ancak bu aşamadan sonra arsanın nasıl değerlendirileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Trafik Denetleme Merkezi'ne bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Eski Fenerbahçeli Atkinson polis saldırısında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa