15 Ağustos 2016 09:13

İzmir Valiliği 'FETÖ anketi’ni yalanladı

İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına fişleme anketi doldurtulduğu haberimizin asılsız olduğunu iddia etti.

Paylaş

İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına fişleme anketi doldurtulduğu haberimizin asılsız olduğunu iddia etti.

13 Ağustos tarihinde gazetemizde yer alan haberde İzmir Valiliği'nin talebi doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına bir anket yollayarak, 'FETÖ'yle  ilişkilendirilen özel sağlık kuruluşları, özel öğrenci yurtları, vakıf ve dernekler, vakıf üniversiteleri, sendika ve bankalarla herhangi bir bağının olup olmadığı sormuştu. İlk olarak gazetemizin duyurduğu bu anket çalışması ile ilgili İzmir Valiliği yazılı açıklama yaptı.

13 Ağustos günü yapılan açıklamada haberlerin asılsız ve gerçek dışı olduğu iddia edilerek “OHAL Kanunu kapsamında ve 6367 sayılı K.H.K.’ye göre diğer kişi ve kurumlar gibi Mahalli İdareler personeliyle ilgili de yasal çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalar, FETO/PDY terör örgütüne yönelik yapılmakta olup, yapılan haberin hangi amaca yönelik yapıldığına dair Devletin ilgili birimlerince araştırılmaktadır” denildi.

Valiliğin yalanladığı ankete, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü olan Tüm Bel Sen Sendikası'ndan da tepki gelmiş, sendika açıklamasında anketin hukuki dayanağı olmadığını belirterek amaçlananın, fişleme, göz korkutma ve tedirginlik yaratma olduğu ifade etmişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu kurumları ihbarcılıkta birbiriyle yarışıyor

SONRAKİ HABER

Genç işsizlik yüzde 17.4 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...