15 Ağustos 2016 08:51

Kamu kurumları ihbarcılıkta birbiriyle yarışıyor

Zonguldak Orman Genel Müdürlüğü personele, darbe girişimiyle ilgisi olduğundan şüphe ettikleri kişileri bir saat içinde ihbar etmeleri talimatı verdi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Zonguldak Orman Genel Müdürlüğü, personele, darbe girişimiyle ilgisi olduğundan şüphe ettikleri kişileri en çok bir saat içinde ihbar etmeleri talimatı verdi. Tarım Orkam-Sen yöneticisi Ali Kılıç, Cuımhurbaşkanı tarafından yaygınlaştırılan ihbarcılığın işyerlerinde huzur bırakmadığına dikkat çekiyor.

Darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında on binlerce kişinin açığa alınmasına ve kimi mağduriyetlerin de yaşanmasına neden olan cadı avına ilişkin her gün yeni bir uygulama ortaya çıkıyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Temmuz'da personele gönderilen yazıyla, darbe girişimine karıştığından şüphe edilen kişilerin ihbar edilmesi istendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdür Ahmet Sırrı Beşel imzasıyla gönderilen yazıda “15.07.2016 tarihi Cuma akşamı itibariyle ülkemize yapılan darbe girişiminde pek çok kamu görevlisinin bizzat içinde bulunduğu veya destek verdiğinin görüldüğü ve birimleriniz emrinde bu kalkışmanın içinde açık veya dolaylı olarak destek veren veya verdiğinden şüphelendiğiniz personeliniz varsa isimlerinin bildirilmesi Genel Müdürlüğümüzce emirlenmiştir. İşin önemi ve aciliyeti sebebiyle birimleriniz emrinde çalışan personelinizden söz konusu personeliniz var ise en çok  bir saat içinde emienak@ ogm.gov.tr adresine mail olarak bildirilmesini önemle rica ederim” denildi.

CUMHURBAŞKANI ‘İHBAR EDİN’ DİYOR

Gazetemize konuşan Tarım Orkam-Sen Merkez Yöneticisi Ali Kılıç, ihbarcılık çağrılarının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından  da yapıldığını, bunun Orman Genel Müdürlüğü'nün değil Cumhurbaşkanı'nın emri olduğunu belirtti. Kılıç, “Ankara'nın Haymana ilçesinde iki arkadaşımız asılsız ihbarla gözaltına alındı ve sonra serbest kaldılar. Şanlıurfa'da da benzer bir şey geldi başımıza. FETÖ torbasının içine tüm muhalifleri almaya çalışılıyorlar” dedi.

İhbarcılığın yaygınlaşmasının oldukça tehlikeli bir durum olduğunu ifade eden Kılıç, birçok kamu kurumunda çalışanların kimseye güveninin kalmadığını söyledi. Kılıç, “Kamu emekçileri 'acaba bir şey desem yanlış anlaşılır mı' diye düşünüyor. Çalışanlar arasında diyalog kalmadı. Diğer yandan bu kadar devlet içine yerleşmiş bir yapıyı düşününce açığa alınanları ihbar edenlerin de cemaatçi olduklarından şüpheleniyoruz. Kendilerini kamufle etmeye çalışıyor olabilirler” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İMO: 17 Ağustos’tan ders alınmadı

SONRAKİ HABER

İzmir Valiliği 'FETÖ anketi’ni yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...