15 Ağustos 2016 04:41

Firari 2 kurmay albay Konya'da yakalandı

Kurmay Albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, Konya'nın Selçuklu ilçesinde, saklandıkları evde polis tarafından yakalandı.

Paylaş

Darbe girişiminin ardından firar eden Kurmay Albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, Konya'nın Selçuklu ilçesinde, saklandıkları evde polis tarafından yakalandı.

Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir evde saklandığı bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipler, dün saat 22.30 sıralarında, Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli tarafından kiralandığı tespit edilen stüdyo tipi daireye operasyon düzenledi. Operasyonda, şüphelilerden biri dairede, diğeri ise çatıda yakalandı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınan Ömer Gazneli'nin ifadesinde kardeşi ile Müslüm Kaya'nın Mısır'a kaçması için bağlantı kurduğunu ve iki kurmay albayın Salı günü Mısır’a gitmeyi planladıklarını söylediği öne sürüldü. Ömer Gazneli, ifadesinde iki kurmayın beylik tabancaları ve tabancaya ait mermileri de poşet içinde evinin bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine polis, Ömer Gazneli'yi evine götürüp tabancaları gömdüğü yeri göstermesini sağladı. Ardından da tabanca ve mermiler gömülen yerden çıkartıldı.

Boğaziçi Köprüsü'nde askerlere halka ateş açmaları emrini verdiği iddia edilen Müslüm Kaya ile TRT binasının basılması emrini verdiği ileri sürülen şüphelilerin, sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar'dan veda

SONRAKİ HABER

Sandıklı’da anne- kız ev yangınında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...