11 Mayıs 2012 09:21

12 Eylül davasının 4. duruşması başladı

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın 4. duruşması başladı.12 Eylül askeri darbesine ilişkin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan davanın 4. duruşması başladı. Duruşmaya davanın sa

12 Eylül davasının 4. duruşması başladı
Paylaş

12 Eylül askeri darbesine ilişkin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan davanın 4. duruşması başladı. Duruşmaya davanın sanıkları dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya katılmadı. Duruşmaya BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, eski İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan'ın yanı sıra çok sayıda avukat ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Duruşmaya Başbakanlık avukatlarının da katılması dikkat çekti.

Öte yandan Ankara Adli Sarayı önünde ise çok sayıda kitle örgütü ve kurum temsilcileri ile üyeleri toplandı. 12 Eylül askeri darbe döneminde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan yurttaşlar sık sık, "12 Eylül'ü aklama yargıla" sloganını atıyor. Devrimci 78'liler Federasyonu'nun ise üzerinde "12 Eylül mahkemesine sunulmak üzere işte belge" yazan darağacı ile adliyeye gelmesi dikkat çekti. Adli önünde polis ise yoğun güvenlik önlemleri aldı. (ANKARA)


DAVA SÜRECİ

Anayasanın geçici 15. maddesinin, 12 Eylül 2010'da yapılan referandum ile kaldırılmasının ardından, şikâyet dilekçelerini değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylül sürecine ilişkin soruşturma başlatmıştı. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. Davanın 3. duruşmasında mahkeme sanıkların tutuklanması istemini kabul etmemiş ve müdahillik başvurularının görüşülmesine karar vermişti.

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da 2'si BDP il başkanı 22 tutuklama

SONRAKİ HABER

Düzce'de üniversite öğrencisi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...