11 Mayıs 2012 05:14

Urfa'da 2'si BDP il başkanı 22 tutuklama

Urfa merkezli İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 30 kişiden, BDP Urfa İl Eş Başkanları Fatma İzol ve Mehmet Vural ile BDP Viranşehir ile Ceylanpınar ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklandı.Urfa merkezli 8 Mayıs günü yapılan "KCK" operasyonunda

Urfa'da 2'si BDP il başkanı 22 tutuklama
Paylaş


Urfa merkezli 8 Mayıs günü yapılan "KCK" operasyonunda İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınanlar Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınan 30 kişiden 6'sı emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 24 kişi ise Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun emniyette susma haklarını kullandıkları, ifade verenlerin de suçlamaları ret ettiği öğrenildi. Gözaltına alınanların, "Örgüt adına eylem düzenlemek", "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek", "Güvenlik güçlerine mukavemet", "işyeri ve araçlara saldırı", ""yanıcı ve patlayıcı madde atma" gibi eylemler ile suçlandığı iddia edildi.

Gözaltına alınan 24 kişi Urfa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından geniş önlemler altında dün Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Özel Yetkili Savcı tarafından ifadesi alınan 24 kişiden 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 22 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen BDP Urfa İl Eş Başkanları Fatma İzol ile Mehmet Vural, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Oguri, Yusuf Karataş, Heyyat Kaya, Mızgın Arı, İzzettin Gök, Halil Çay, Kadir Ceylan, Mehmet Kılıç, Hasan Yağuş, Ali Vefa, Ferzende Ata, Mehmet Ekinciler, Salahaddin İzci, Adle Deniz Sürer, Abdulbaki Can, Şükrü Binici, Ziyaettin Yüksel, Medine Ete ve Mehmet Emin tutuklanarak Diyarbakır D ve E Tipi cezaevlerine gönderildi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Üniversitede yaratılışçılığa yer var evrime yok!

SONRAKİ HABER

12 Eylül davasının 4. duruşması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...