14 Ağustos 2016 13:13

Afrika sanatı İstanbul’a taşınıyor

Sanat oluşumu No LaB, ‘Modern Africa / A RainbowNation’ isimli ilk temalı sergisini, Global Karaköy’de açıyor.

Paylaş

Sanat oluşumu No LaB, ‘Modern Africa / A RainbowNation’ isimli ilk temalı sergisini, Global Karaköy’de açıyor. Afrika sanatı, tüm renkliliği, matraklığı ve kıpır kıpır desenleriyle iki ay boyunca bu sergide görülebilecek.
No LaB’in kurucuları “Sanatı, insanların hayatlarına daha canlı bir şekilde alışık olmadıkları deneyimlerle sokmayı hedefliyoruz” dedi.
Londra’daki Somerset House, Almanya’daki Vitra Design Museum’un ardından 1:54 Contemporary African Art Fair’le New York ve Londra’ya damga vuran Afrika sanatı, tüm renkliliği, matraklığı ve kıpır kıpır desenleri ve alışılmadık bir sunum şekliyle No LaB tarafından İstanbul’a taşındı. Global Karaköy’de iki ay boyunca açık kalacak olan sergide; heykelden, sepete, mobilyadan kıyafete kadar her biri ayrı bir sanatçı tarafından üretilmiş eşi benzeri olmayan sanat eserleri olacak.
Farklı deneyimler yaratandinamik bir sanat çatısı
No LaB’in kurucu ortakları Ala Onur ve Zeynep Ercan temel hedeflerinin; sanatı alışılmadık bir şekilde sunarak, insanlara farklı bir deneyim yaşatan dinamik bir sanat çatısı yaratmak olduğunu vurguluyor.
Dünyanın farklı ülkelerinden genç yetenekleri, deneyimli sanatçılarla aynı çatı altında buluşturan farklı bir sergi ortamı yaratmak için yola çıktıklarını belirten Ala Onur, “No LaB olarak, genç yetenekleri sanatseverlere ve koleksiyonerleresunarak, dünya çapında isim yapmalarına da destek olacağız” dedi. Zeynep Ercan ise, No LaB’in en büyük hedefinin “Sanatı alışık olmadıkları deneyimlerle, daha canlı bir şekilde insanların hayatına sokmakistiyoruz. No LaB’in organize edeceği her sergi birbirinden farklı temalarla, insanları bambaşka bir dünyaya sürükleyecek” diye konuştu.
‘Modern Africa / A RainbowNation’ Pop-up sergisi Ekim ayında verilecek bir davetle açılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer’de festival 2. yılında

SONRAKİ HABER

Gülen'e şiir yazan şair gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...