14 Ağustos 2016 12:04

Çorum’daki orman yangını söndürüldü

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Yukarı Zeytinlik köyü çevresinde çıkan orman yangını, 3 günlük çalışma sonrasında söndürüldü.

Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Yukarı Zeytinlik köyü çevresinde çıkan orman yangını, 3 günlük çalışma sonrasında söndürüldü.

Amasya Orman Bölge Müdürülüğünün koordinesinde 8 ilden 28 arozöz, 2 dozer, 50 teknik eleman, 150 işçi ve vatandaşlar destek verdiği, 2 helikopterin de havadan müdahale ettiği yangında ölen ya da yaralanan olmazken, 1 iş makinesi yangından etkilenerek kullanmaz hale geldi. Yangında 300 dönümlük alanda bulunan 15 bin kızılçam ağacı ise kül oldu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane şunları söyledi: “Orman arazisindeki yangına, ekiplerimizle ilk andan itibaren müdahale ederek daha da büyümesini önledik. Rüzgarın etkisiyle sürekli yer değiştiren yangını ekiplerimiz kontrol altına alarak gerekli soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürdü. Bölgede 300 dönümlük alanda bulunan 15 bin kızılçam zarar görürken, yangına müdahele etmek isteyen ekiplerimize yol açmaya çalışan bir iş makinesi de yangından etkilenerek kullanılmaz hale geldi.” (Çorum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bartın’da sel bitti çalışmalar başladı

SONRAKİ HABER

Xanthos Antik Kenti’nde 66. yıl kazıları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...