14 Ağustos 2016 12:01

Bartın’da sel bitti çalışmalar başladı

Bartın ve ilçelerinde dün meydana gelen selin ardından hasar tespit çalışmaları başladı.

Paylaş

Bartın ve ilçelerinde dün meydana gelen selin ardından hasar tespit çalışmaları başladı.

Bartın merkezde dünden itibaren metrekareye 76.9, Amasra’da 20.8 kilogram yağış düştü. Yolcu otobüsü, cenaze taşıyan midibüs ve diğer araçların kaldığı Kastamonu Cide-Bartın arasındaki yolun Göçgündemirci bölgesinde ise 40.8 kilogram yağış düştüğü belirlendi. Kurucaşile ilçe merkezinde, Tekkeönü köyünde, Amasra’nın Çakraz tatil beldesi ve Göçgündemirci köyünde birçok ev ve işyerini su bastı. Evler hasar gördü, bazı evler yıkıldı. Dün akşam saatlerine doğru yağışın durması ve suların çekilmesiyle dün hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Bartın Valisi Nusret Dirim başkanlığında kriz masası kuruldu. AFAD ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinden oluşan arama kurtarma ekipleri sel felaketi sonucu oluşan heyelanlar nedeniyle yolları kapanan köylere ulaşmaya çalışırken, bu köylerde acil bir durum olmadığı belirtildi.

Bartın ile Kastamonu’nun Cide ilçesi arasındaki karayolu, araçların ve heyelanların temizlenmesinin ardından sabah saatlerinde ulaşıma açıldı. 30 yolcu ile iki heyelan arasında mahsur kalan midibüsteki cenaze de belediyeye ait araçla alınarak Cide’nin Soğuksu köyüne götürüldü. Bazı evlerin sel felaketi nedeniyle yıkıldığı Soğuksu köyünde de hasar tespit çalışması yapılıyor.
Vali Nusret Dirim, hasar tespit çalışmalarının yanında arama ve tarama faaliyetlerini de yürüttüklerini söyledi. Dirim, “Heyelan tehlikesi sürdüğü için tedbirli şekilde ekiplerimiz yolları açarak devam ediyor. Bazı köylerde hasarlı evler var. Sular çekildi, yağmur da yağmıyor. Ulaşamadığımız köy kalmaz diye düşünüyoruz” dedi. (Bartın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Silikozis Taşlıçay'dan bir can daha aldı

SONRAKİ HABER

Çorum’daki orman yangını söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...