13 Ağustos 2016 08:37

Amasra'da selde mahsur kalan 30 kişiye ulaşıldı

İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii'nde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı.

Paylaş

Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii'nde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı.

Dere üzerindeki köprüde kalan ve içinde 30 yolcusu bulunan otobüse, AFAD ekiplerinin bot ve iş makineleriyle ulaşma çabası uzun süre sonuç vermedi.

Otobüsteki yolcuları kurtarmak için AFAD Başkanlığı'ndan helikopter istendi.

MAHSUR KALAN YOLCULAR KURTARILDI

Kastamonu'nun Cide İlçesi'ne cenaze götürürken Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde, iki heyelan arasında mahsur kalan midibüsteki 30 kişiye ulaşıldı. Ekipler, şoför ve yolcuları alarak güvenli bir bölgeye götürdü. Sağlık durumları iyi olan yolculara Kızılay, çay ve pide ikram etti. 

Daha sonra yolcular, Bartın Valiliği tarafından Amasra İlçesi'ndeki bir otele götürüldü. Cenaze ise Amasra Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. 

İstanbul'da ölen eniştesi Kamil Şahin'in cenazesini Cide'nin Soğuksu Köyü'ne götürdüklerini anlatan Ekrem Ayaz, şöyle konuştu:

"Saat 3.30'da bir anda yağmur bastırdı. Suyun içine battık. Bütün gençler aşağıya inip minibüsü ileri itmeye çalıştık. 100 metre ileri ittik, kuyudan çıkardık. Bir saat sonra çektiğimiz yer, tekrar su doldu. Minibüsün içine su girmeye başladı. Su bayağı yükseldi. Karayollarından gelen kamyon, minibüsü biraz daha itti. Orada kaldık. Ağaçlar devrilmeye başladı. Önümüzdeki yol çöktü. Olduğumuz yerde kaldık. Ne ileri ne geriye gidebildik. Kapattık kapıları oturduk içinde. Geceden beri yollardayız. Ekiplerden Allah razı olsun bizi kurtardılar."

Ailenin, yarın farklı bir yoldan cenazeyi köylerine götürecekleri belirtildi.

Vali Dirim, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre kentte yarın öğle saatlerine kadar yağışın devam edeceğini, Bartın kent merkezinden daha çok sahil bölgelerinde etkili olan yağışa karşı tedbirleri aldıklarını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı'nda 6 bin personel açığa alındı

SONRAKİ HABER

Yıldırım: ABD'nin tutumu daha iyi, Biden da gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...