13 Ağustos 2016 00:57

Türkiye’nin çağdaş hikayeleri

Maslak Art!SPACE Gallery'deki 'Çağdaş Hikayeler' seçkisinde 26 sanatçının 60’a yakın eseri yer alıyor.

Paylaş

Maslak Art!SPACE Gallery, 16 Ağustos – 16 Ekim arasında Çağla Cabaoğlu Gallery seçkisinde yer alan sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. “Çağdaş Hikayeler” seçkisinde 26 sanatçının 60’a yakın eseri yer alıyor.
 “Çağdaş Hikayeler”, sanatçıların tarihsel, kültürel, mitolojik, lirik ve/veya politik temalarla ilişkilerini/ilgilerini ortaya koymaya çalışan bir seçki oluşturuldu.

Böylece farklı yaş, cinsiyet, etnisite ve kültür gruplarından gelen ve farklı medium’larla iş üreten sanatçıların bu biraradalığıyla, birbirinden farklı ve değişik hikayeler görünür kılınmaya çalışılacak. Yer yer güncele dair hala taze olan hikayeler yer yer de tüm zamanların insanoğlunun yaşamında yer edinen temel hikayelerinin ele alınacağı sergi, böylece yaşamlarımızı şekillendiren bu olguları mercek altına alacak.

Bazen bu hikayeler içsel bazen de dışsal bir etki yaratabilir, bu da sanatçıların, olguların birbirini etkileyen ikili rolü üzerinde düşünme pratiklerini gösterecek. Çağdaş Hikayeler sergisi ‘Parça bütüne eşittir’ ilkesine bağlı kalarak Türkiye’de çağdaş sanat ve kültüre dair bir örneklem sunmayı hedefliyor.” Açılışı 16 Ağustos Salı günü yapılacak olan “Çağdaş Hikayeler” adlı sergi 16 Ekim’e kadar görülebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Bölgesel Amatör Lig'de bu gidiş nereye?

SONRAKİ HABER

Bir de gezgin kadınlardan dinleyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...