12 Ağustos 2016 10:59

‘Mağdurun hamile olması nasıl gerekçe yapıldı?’

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Yozgat’ın Çayıralan ilçesi Curali köyünde yaşandığı iddia edilen tecavüzü Meclis'e taşıdı.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Yozgat’ın Çayıralan ilçesi Curali köyünde ikamet eden ve babası ile birlikte yaşayan 40 yaşındaki zihinsel engelli K.K'nin aynı köyde ikamet eden kişiler tarafından tehdit edilerek defalarca tecavüz edildiği iddiasını Meclis’e taşıdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Kaya'nın yanıtlaması  istemiyle soru önergesi veren Yiğitalp, K.K’nın ifadesinde yer alan isimlerden 5 kişinin savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıklarını hatırlattı. Yiğitalp, savcılığın bu kişilerin serbest bırakılma gerekçesi olarak K.K’nın 6 aylık hamile olmasını göstermesine ve DNA testleri için doğumun gerçekleşmesi gerektiği yönünde görüş bildirmesine dikkat çekti.

Yiğitalp, Bakan Fatma Kaya'ya “Zanlıların, mağdurun hamile olması ve DNA testleri için doğumun gerçekleşmesinin gerektiği gerekçesi ile serbest bırakılması mağdurun mağduriyetine mağduriyet katacağını düşünüyor musunuz?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uğur Güç: Gazetecilik suçla eşleştirilmeye çalışılıyor

SONRAKİ HABER

Duruşmada gözaltına alınan hakim ve eşi adliyeye getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...