12 Ağustos 2016 09:35

İHD Ege Bölgesi Temmuz ayı hak ihlalleri raporunu açıkladı

İHD İzmir Şubesi, Ege bölgesinde Temmuz ayında yaşanan hak ihlallerine dair hazırladığı raporunu kamuoyuna açıkladı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Ege bölgesinde Temmuz ayında yaşanan hak ihlallerine dair hazırladığı raporunu kamuoyuna açıkladı. Dernek binasında düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan rapora ilişkin İHD İzmir Şube Yöneticisi Ahmet Çiçek konuştu.

Çiçek, darbe sürecinden sonra hak ihlallerinin birdenbire artış gösterdiğini belirterek, son günlerde özellikle cezaevlerinde saldırı ve sürgünler gerçekleştiğini söyledi. Çiçek, "Cezaevlerinde hem darp, hem istek dışı sürgünler ve ters kelepçeler yaşandı. Aynı zamanda çıplak aramanın yapıldığı bir döneme girdik. Bunları yaparken de Kanun Hükmünde Kararnameler kullanılarak yapılıyor. Bu da OHAL rejiminin insan haklarına aykırı bir rejim olduğunu gösteriyor" dedi.

Raporda Temmuz ayı içerisinde 3 bin 121 kişinin gözaltına alındığını, 803 kişinin ise tutuklandığını belirtti. Raporun diğer ayrıntıları ise şu şekilde sıralandı; 3 üniversite, 12 vakıf, 2 hastane, 114 okul ve 173 derneğin de kapatıldı. HDP binalarına 2 ırkçı saldırı yapıldı. Cezaevinde bulunan 4 tutsağın tedavisinin engellendi. 4 kadın öldürüldü. 170 mültecinin yurt dışına çıkmak istediği esnada yakalandığını, 3 mültecinin ise yaşamını yitirdi. 5 işçi hayatını kaybetti. 2 bin 607 devlet personeli açığa alındı. Bin 446 personel görevlerinden uzaklaştırıldı.362 personel görevden alındı. YÖK'ün isteğiyle 39 kişi istifa etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sermayeye vergi affı, emekçilere yüksek vergi

SONRAKİ HABER

Mert Fırat: Özgürlük alanları buralardan genişletilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...